Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne

Geplaatst op Vrijdag, 23 Maart 2012 om 21:18pm - Email » | Print » | 6 Reacties |

Mohammed Merah die deze week vier Joden, waaronder drie kinderen, in Toulouse vermoordde,  is dood. De Franse politie schoot Merah door het hoofd na een langdurige belegering van het pand waarin hij zich ophield. 

Moordenaar uit ToulouseMoordenaar uit Toulouse

Merah sprak twee uur voor het begin van de belegering door de politie met het TV station France 24 en eiste de verantwoording voor de aanslag in Toulouse op. Ook gaf hij allerlei details vrij over de aanslagen die hij pleegde en over zijn motieven en achtergrond. Tegenover France 24 verklaarde hij dat de aanslag in Toulouse wraak was voor wat zijn Palestijnse ‘zusters en broeders was aangedaan’.

Zie video:

De Franse politie verklaarde later dat Merah tijdens een telefoongesprek met Franse onderhandelaars had gezegd dat hij de Joden in Toulouse had vermoord om ‘Palestijnse kinderen’ te wreken.

Media campagne

Marah’s dood maakt het onmogelijk meer te weten te komen over zijn exacte motieven, maar de aanslag in Toulouse kwam na de escalatie in Gaza vorige week en een daaropvolgende nieuwe mediacampagne tegen Israël.

Tijdens de confrontatie tussen door Iran gesteunde Palestijnse terreurbewegingen werd toen opnieuw gebruik gemaakt van propaganda. Die was met name gefocust op vermeende jonge Palestijnse slachtoffers van IAF vergeldingsaanvallen voor het bombardement op de Israëlische bevolkingscentra.

Zo was er de bewering dat Adham Abu Selmiyah, een Palestijnse jongen, was gedood door de IDF. Later bleek dat hij was doodgeschoten door Palestijnse schutters tijdens een begrafenis.

OCHA

Een medewerker van de VN organisatie OCHA maakte het nog bonter door een foto van een – door een ongeluk van gewond – Palestijns kind uit 2006 via Twitter te verspreiden, met de mededeling dat het kind tijdensde recente Israëlische luchtaanvallen was verwond.

De Nederlandse kranten NRC en De Volkskrant maakten zich schuldig aan een zelfde vorm van propaganda door te beweren dat Israel de partij was die raketten Gaza inschoot. De Volkskrant rectificeerde later dat bericht nadat de krant een groot aantal klachten had ontvangen.

Ashton

EU commissaris Catherine Ashton kwam maandag jl. met een persverklaring waarin de moorden in Toulouse op één lijn werden gesteld met het lot van kinderen in Gaza. Pas nadat Ashton zware kritiek te verduren kreeg uit Israël en andere delen van de wereld, werd de verklaring gerectificeerd.

Dit was de derde keer in één maand dat het kantoor van Ashton werd betrapt op het verspreiden van dubieuze en incorrecte verklaringen die gerelateerd waren aan Israel.

Eerder gebeurde dat tijdens de hongerstaking van een leider van Islamic Jihad, en na een IDF actie tegen illegale Palestijnse TV stations.

Eenzijdig

De EU kwam al eerder in het nieuws door de eenzijdige focus op Joods geweld op de West Bank. Een intern rapport over dit onderwerp, dat door EU ambassadeurs in de regio was opgesteld, werd gelekt naar de pers.

De Nederlandse regering tekende bezwaar aan tegen het lekken van dergelijke interne rapporten en verklaarde bij monde van minister Rosenthal dat ‘het ‘lekken’ van rapporten het voeren van een vrije, interne discussie over toekomstige beleidslijnen verhindert. Een intern onderzoek naar de overtredingen van de regels met betrekking tot vertrouwelijkheid is noodzakelijk, alsmede aanscherping van procedures teneinde toekomstig ‘lekken’ te voorkomen”.

Maar Rosenthal schreef in zijn brief aan de Tweede Kamer ook: “Nederland is het eens is met de weergave van gegevens in het rapport. Nederland verwerpt geweld door kolonisten”.

Het lijkt er sterk op dat zelfs Rosenthal, die eerder aangaf het zogenaamde ‘Israel bashen’ te willen bevechten, nu op het verkeerde been is gezet door de Palestijnse propaganda.

Het EU rapport gaat volledig voorbij aan het feit dat verreweg het meeste geweld op de West Bank geïnitieerd wordt door Palestijnse Arabieren. Over de eerste 11 weken van 2012 werden maar liefst 511 incidenten geregistreerd waarbij Palestijnen stenen gooiden naar Israeli’s. Verder werden er 35 brandbommen naar Israëlische burgers geworpen. Dit resulteerde in 30 Israëlische gewonden.

Op woensdag jl.bijvoorbeeld, werden vier Palestijnen aangehouden die in de buurt van Gilad op de West Bank een Jood aanvielen.

Verder is er slechts een kleine aantal Joden op de West Bank betrokken bij geweldincidenten met Palestijnse Arabieren in twee specifieke gebieden, Nablus en Hebron en omgeving.

Er is dus sprake van demonisering van een hele bevolkingsgroep wanneer men spreekt over ‘kolonistengeweld’. Meer dan 95% van de Israëli’s op de West Bank is nooit betrokken geweest bij enig geweld tegen Palestijnse Arabieren.

UNHRC

En tot slot was er de raad voor de mensenrechten van de VN (UNHRC) die op donderdag opnieuw blijk gaf van haar obsessie met Israel.  Van de 91 beslissingen die UNHRC tot nu toe nam hadden er 39 betrekking op Israel. Ook nu werden er 5 moties aangenomen waarin Israel werd veroordeeld.

Verder was er een nieuwe beslissing die het instellen van een ‘fact finding’ commissie betrof,  die ‘de effecten van de Israelische nederzettingen op het Palestijnse volk in de bezette Palestijnse gebieden’ moet onderzoeken.

Gezien de ervaringen met andere UNHRC ‘fact finding’ commissies en de bewoordingen van het mandaat van deze commissie, staat het bij voorbaat vast dat Israel opnieuw veroordeeld zal worden. De regering in Jeruzalem reageerde dan ook woedend en kondigde aan niet mee te werken aan de UNHRC missie.

Dezelfde UNHRC stond deze week toe dat een vertegenwoordiger van de verboden terroristische organisatie Hamas een lezing hield in haar complex.

Israel bashing

De moord op vier Joden in Toulouse lijkt dus op het oog niets te maken te hebben met Israël, behalve dan dat drie van de vier slachtoffers de Israëlische nationaliteit hadden. Echter de moordenaar bleek sterk beïnvloed te zijn door de ‘Israel bashing’ campagne.

Die campagne die voor een aanzienlijk deel haar oorsprong vindt in het verspreiden van propaganda en leugens door Palestijnse functionarissen en organisaties, leidde precies een jaar geleden tot de moord op de familie Fogel uit Itamar op de West Bank.

Een jaar later blijkt deze campagne officials tot in de hoogste internationale kringen te beïnvloeden en bedreigt nu zelfs rechtstreeks Joden die buiten Israel leven.

Bron: www.missingpeace.eu

Meer lezen over dit onderwerp

Meer artikelen uit deze categorie

6 reacties op “Moord op Joden in Toulouse gerelateerd aan Israel ‘bashing’ campagne” -

 1. Norman zegt:

  “Zo was er de bewering dat Adham Abu Selmiyah, een Palestijnse jongen, was gedood door de IDF.”

  Het klopt inderdaad dat Adham Abu Selmiyah niet is gedood door de IDF. Maar wie heeft dat dan ooit beweerd? :-)

  “Echter de moordenaar bleek sterk beïnvloed te zijn door de ‘Israel bashing’ campagne.”
  Waar is deze conclusie op gebaseerd? Ik denk dat deze man al jaren een hekel had aan Israel en alles wat erbij hoort.

  • DaniëlV zegt:

   De ‘Israël bashing-campagne’ is dan ook al jarenlang gaande, dus zeer goed mogelijk dat Merah al jarenlang inwendig kookte van woede. Ik ontmoet soms zelfs vriendelijke Hollanders die bij een onschuldige Israël-discussie rode vlekken in nek en een ongekende felheid over zich heen krijgen… Moord nee, maar gezellig is anders :-(

   • Norman zegt:

    Israel-bashing bestaat al sinds 1948, net zoals het onvoorwaardelijk verdedigen van Israel door sympathisanten. Maar vergeet niet dat heel veel kritiek op Israel gewoon terechte kritiek is.

    Dus ook al zou Israel-bashing niet bestaan, dan nog zouden veel mensen rode vlekken krijgen van het onderwerp Israel. De aanslag op de Joodse school is dus niet persee het product van Israel-bashing zoals in bovenstaand artikel wordt gesuggereerd.

    • DaniëlV zegt:

     Norman, dat verdedigen heeft alles te maken met het bashen. Zonder het onterechte bashen zou Israël in politiek opzicht een heel gewoon land zijn, dat wil zeggen zonder alle extra (politieke) aandacht en steun.

     Nee, veel in jouw ogen terechte kritiek komt rechtstreeks voort uit bashing, als is men dat zelf niet altijd bewust.

     Ook al zou Merah niet hebben vernomen van alle Israël-bashing, dan betreft zijn daad in ieder geval wel de meest extreme vorm van bashing. Natuurlijk komt die daad niet uit de lucht vallen. In veel Islamitische kringen is Israël-bashing niet van de lucht. Was hij niet op een tripje naar Afghanistan geweest? …

 2. schouten zegt:

  weg met die gestoorde,hoort hier niet op deze aarde.