Tasty Thursday: falafel

anton-pQnsKWk5ljQ-unsplash
Deel deze post:
Lees ook:

Ben jij ook even helemaal klaar met die falafelballetjes van de supermarkt? Of wil jij indruk maken op jouw gasten met heerlijk en gezond comfortfood? Met dit supersnelle falafel recept is dat zo gefikst!

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen

  • 450 gram kikkererwten uit blik
  • 3/4 gele ui, fijngehakt
  • 28 gram peterselie
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel komijn
  • 1/2 theelepel zwart peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • frituurolie

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot er een stevig mengsel ontstaat.
  • Doe het mengsel in een grote kom en laat dit 2-3 uur in de koelkast staan. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de falafel uit elkaar valt.
  • Maak met behulp van een ijsschepje of lepel het falafel-beslag. Het beslag is niet zo plakkerig zoals koekjesdeeg, maar het is vrij los van structuur. Maak balletjes en leg ze op een bakplaat.
  • Verwarm de olie op 180-190 graden.
  • Plaats 4 tot 6 falafels per keer in de hete olie en laat deze twee minuten frituren.
  • Leg ze daarna op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen



Liever eerst even kijken hoe je falafel maakt? Bekijk dan deze video: