fbpx
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

2 redenen waarom de vlag van Israël mij zo aanspreekt!

Een blauwe ster op een witte achtergrond met twee blauwe strepen. De Israëlische vlag. Op het eerste gezicht lijkt het redelijk simpel. Toch kwam ik erachter hoe mooi de geschiedenis en de boodschap van deze vlag is! Hieronder twee redenen.

1. De betekenis van de Davidsster

De Davidsster is een Joods symbool en bestaat uit twee driehoeken. De punten van de ene driehoek wijst omhoog en de andere naar beneden. De punt omhoog wijst naar God, de Eeuwige in de hemel. De punt naar beneden wijst op de wereld. De driehoeken lopen door elkaar heen en vormen zo de Davidsster. Zo laten de Joden zien dat ze leven in de wereld, maar wandelen met God.

Leven in de wereld, maar wandelen met God.

2. De verwijzing naar de talliet

De kleuren van de vlag komen oorspronkelijk van de talliet. Dit is de gebedsmantel die Joden dragen tijdens het ochtendgebed. Deze dragen ze over hun schouders of zelfs over hun hoofd. De Joden zeggen hiermee dat wanneer ze naar Gods wil leven, Zijn bescherming over hen blijft. God beschermt ze vanuit de hemel.

De Joden zeggen hiermee dat wanneer ze naar Gods wil leven, Zijn bescherming over hen blijft.

Elke keer als ik nu deze vlag zie, word ik herinnerd aan Gods trouw en bescherming aan het Joodse volk. Hij laat Zijn volk niet los!

Paola

Paola

Paola (22) is hoofdredacteur bij Isreality. Ze houdt van gekke sokken en flauwe woordgrappen. Maar ook van God zoeken, leren kennen en volgen. Stuur haar gerust een mailtje: paola@isreality.nl

Dit vind je ook leuk:

Krav maga Israël

Verdedig jezelf met krav maga!

Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen beschermen in allerlei gevaarlijke situaties? Dan is krav maga wat voor jou!

Kies jij voor Moab of Israël?

‘Uw volk is mijn volk, uw God is mijn God.’ Misschien ken je deze woorden wel uit de Bijbel. De

Krav maga Israël

Verdedig jezelf met krav maga!

Vind jij het belangrijk om jezelf te kunnen beschermen in allerlei gevaarlijke situaties? Dan is krav maga wat voor jou!