fbpx

Helma: “Met mijn creativiteit mag ik God dienen”

Helma AHAVAH
Deel deze post:
Lees ook:

Helma (33) maakt met haar bedrijf AHAVAH design Hebreeuwse kaarten, posters en andere producten voor de Bijbelse feesten. Hoe is ze op het idee gekomen? Wat vindt ze zo mooi aan haar werk? En wat drijft haar? Je leest het in dit interview!

Zoektocht

‘Ik zocht zelf eigenlijk posters met een mooie Hebreeuwse tekst, of producten om de Bijbelse feesten voor onze dochter meer vorm te geven’, begint Helma Badart (33) haar verhaal. Ze miste vooral hippe ontwerpen met een Hebreeuwse achtergrond. ‘Een gat in de markt’, dacht Helma. Helemaal niet met het idee dat ze dit zelf op moest pakken. ‘Maar het voelde echt alsof God tegen me zei: ‘Ja, maar ik heb jou ook de creativiteit gegeven. Waarom ga jij het niet doen?’, vertelt ze. Waarom niet? Helma wist het wel. Ze had geen idee waar ze moest beginnen.

Toen kwam binnen twee maanden alles op haar pad. Een grafisch ontwerper om tips aan te vragen, een ontwerpprogramma en mogelijkheid om producten te drukken. Helma kon niet anders dan aan de slag gaan. Inmiddels maakt Helma onder de naam ‘AHAVAH design’ (volgtip!) Hebreeuwse kaarten, posters en producten voor de Bijbelse feesten. Ook speciaal voor kinderen, want: ‘Hoe mooi is het om kinderen enthousiast te maken voor de feesten van God, zoals sommige kinderen uitkijken naar Sinterklaas?’ Dat Helma niet stilzit, blijkt ook uit haar toekomstplannen. Ze is bezig met een samenwerking om nieuwe producten voor kinderen te ontwikkelen.

Hoe mooi is het om kinderen enthousiast te maken voor de feesten van God, zoals sommige kinderen uitkijken naar Sinterklaas?

God dienen

Dat is ook precies wat ze zo mooi vindt aan haar werk. ‘Ik zie het echt als iets wat God aan mij gegeven heeft. Met mijn creativiteit mag ik Gods koninkrijk dienen. Andere mensen, hebben weer andere gaven en samen kun je iets groters neerzetten om God te dienen.’ Op Instagram heeft Helma zowel Joodse, als christelijke volgers. Door de producten die ze maakt, komt ze met allerlei mensen in contact en daar ontstaan mooie gesprekken uit. Het valt haar op dat steeds meer christenen ontdekken wat de Bijbelse feesten zijn. Eén van de toffe dingen die ze mocht doen, was iets delen over de Bijbelse feesten bij een jeugdavond in een kerk.

Ontdek je gave, breng het in gebed, zie Gods weg en durf het te volgen!

Wat Helma drijft? ‘De liefde voor God, Zijn feesten en het volk Israël’, vertelt ze. ‘Ahavah’ is het Hebreeuwse woord voor liefde. Het logo van AHAVAH design bestaat uit twaalf olijfblaadjes, die de twaalf stammen van Israël symboliseren. Met haar producten hoopt Helma de liefde voor de Hebreeuwse taal en de Bijbelse feesten over te brengen. ‘Ik ben christelijk opgevoed, dus het was voor mij altijd al wel bekend dat Israël Gods volk is. Zo’n twaalf jaar geleden zijn mijn man en ik de Hebreeuwse wortels van het geloof gaan ontdekken. Vooral de vervulling door Jezus, maar ook Israël staat centraal in Gods reddingsplan. God maakt heel duidelijk dat hij maar één volk heeft. Ik denk echt dat God door Zijn hele woord heen richtlijnen heeft gesteld hoe Hij vereerd wil worden. Daar staat ook duidelijk bij hoe je dan tot het volk Israël mag behoren.’

Meer weten over Gods plan met Israël?

Creativiteit is een gave

Wat Helma jou als lezer mee wil geven? ‘Een gave zit niet per se in een discipel te zijn door eropuit te trekken en mensen te overtuigen van het geloof. Creativiteit is ook een gave. Er zijn zoveel soorten gaven waar je God en Zijn koninkrijk mee kan dienen. Breng het vooral in gebed. Ik had allemaal ideeën dat het niet voor mij zou zijn en allerlei redenen waarom ik dat niet zou kunnen. Maar als God iets op je pad brengt, dan voorziet hij. Ik denk dat als je luistert naar Hem, dan zegent Hij je daar ook enorm mee.’ Ontdek je gave, breng het in gebed, zie Gods weg en durf het te volgen!