fbpx

GroenLinks: “BDS is geoorloofd”

GroenLinks
Deel deze post:
Lees ook:

GroenLinks: ”BDS is een geoorloofd middel om de Palestijnen te helpen in hun strijd om rechtvaardigheid.”

Onlangs hield de partij GroenLinks een ledencongres in aanloop naar de verkiezingen voor het Europese Parlement. Verschillende moties werden besproken op het congres, waaronder een motie over Boycot Divest Sanction (BDS).

In de motie wordt genoemd dat BDS een ‘geweldloze politieke actie’ is, terwijl het in de praktijk vaak gepaard gaat met antisemitische uitingen.

Er is zelfs een vorm van samenwerking tussen BDS en terroristische organisaties. Zo zijn tientallen leden van de terreurbewegingen Hamas en PFLP betrokken bij BDS-organisaties. (CIDI)

Oproep

Niet alleen stemt GroenLinks vóór BDS, de EU-parlementsleden van de partij worden ook opgeroepen zich in te zetten tegen verboden op BDS.

Een boycot van Israël is indirect een boycot van de Palestijnen.

Ze zijn gevraagd om alert te zijn als er in landen pogingen worden gedaan om BDS strafbaar te stellen. Als er al sprake is van een verbod, dienen de parlementsleden zich in te zetten om dit ongedaan te maken.

Boycot

BDS is niet alleen funest voor Israël, maar juist ook voor de Palestijnen. De Palestijnse economie is deels afhankelijk van de Israëlische economie. Daarnaast werken tienduizenden Palestijnen in Israël of in Israëlische nederzettingen. Een boycot van Israël is dus indirect een boycot van de Palestijnen.

Foto: Facebook