fbpx

7 redenen waarom Abbas niet welkom zou moeten zijn

Deel deze post:
Lees ook:

Donderdag komt de Palestijnse president Mahmoud Abbas op uitnodiging van de Nederlandse regering en de Tweede Kamer naar ons land. Op het programma staan onder meer diners met minister-president Rutte, de ministers Koenders en Ploumen, burgemeesters en allerlei andere hoogwaardigheidsbekleders.

Maar waarom wordt de Palestijnse leider eigenlijk zo uitgebreid en warm onthaald? Zeven redenen om dat niét te doen:

1. Abbas is eigenlijk helemaal geen president

Mahmoud Abbas werd op 9 januari 2005 verkozen tot president van de Palestijnse Autoriteit, na het overlijden van de eerdere leider Yasser Arafat. Zijn termijn eindigde officieel vier jaar later, op 9 januari 2009 dus. Abbas verlengde echter zelf zijn regeringsperiode met één jaar, maar bijna zes jaar na het verstrijken van die datum is hij dus nog steeds president. Niemand weet wanneer zijn zelfbedachte termijn afloopt, maar democratisch is het inmiddels niet meer te noemen.

2. Abbas verheerlijkt terrorisme

In plaats van terrorisme te veroordelen, moedigt Abbas het juist aan. Straten, voetbaltoernooien en gebouwen worden onder leiding van Abbas vernoemd naar overleden terroristen en hun families kunnen rekenen op een flinke financiële compensatie. Hoe meer dode Joden, hoe groter de beloning. Je zult het niet zo snel tegenkomen in Nederlandse media, maar Palestinian Media Watch houdt een overzicht bij van Abbas’ verheerlijking van terreur.

3. Abbas is corrupt

Door de jaren heen heeft Abbas al heel wat euro’s weten los te trekken uit de portemonnees van Europese belastingbetalers leiders. Sinds kort weten we ook waar dat geld blijft: er wordt namelijk gewerkt aan een nieuw optrekje voor de Palestijnse leider. Kosten: 13 miljoen dollar.

4. Abbas minimaliseert de Holocaust

In zijn proefschrift voor de universiteit van Moskou schreef Abbas in 1984 dat er in de Holocaust ‘hooguit’ 890.000 Joden zijn vermoord door de nazi’s. Het feit dat er in de officiële cijfers wordt gesproken van zes miljoen doden, heeft volgens Abbas vooral te maken met ‘zionistische doeleinden’. Zionisten zouden de Holocaustdoden hebben gebruikt om hun doel sneller na te streven: het oprichten van een Joodse staat. Daarom werkten volgens Abbas zionisten samen met de nazi’s om Europese Joden uit te roeien.

5. Abbas erkent Israël niet

Het logo van Fatah, de partij die Abbas vertegenwoordigt, bestaat onder meer uit twee geweren met in het midden een landkaart in de vorm van Israël. Hiermee laat Fatah zien wat hun uiteindelijke doel is: door een gewapende strijd heel Israël (of Palestina, zoals zij het noemen) bevrijden van ‘de zionisten’. Als vertegenwoordiger van deze partij heeft Abbas, die persoonlijk ook regelmatig ongegeneerd het bestaan van Israël ontkent, heel wat uit te leggen.

6. Abbas wil geen vrede

Nadat de Palestijnse leider Yasser Arafat in 2004 overleed, hadden veel mensen goede moed dat zijn opvolger Abbas wat minder star zou zijn in de vredesonderhandelingen met Israël. Abbas stond bekend als gematigd en bereid tot het sluiten van vrede. In de praktijk blijkt Abbas echter net zo onwelwillend te zijn als zijn voorganger. In 2008 wees hij een aanbod van de Israëlische premier Olmert af, waarbij Israël bereid was om 93% van het gebied dat de Palestijnen eisten over te dragen. Abbas weigerde en heeft sindsdien geen enkele moeite gedaan om het anti-Joodse haatonderwijs op Palestijnse scholen te verminderen, of bij te dragen aan een vreedzaam samenleven tussen Joden en Arabieren.

7. Abbas wil een Judenrein Palestina

Mocht er ooit een Palestijnse staat komen, dan is die wat Abbas betreft naar nazistisch concept Judenrein. “Geen enkele Jood zal in Palestina leven”, zei hij op een conferentie in het Egyptische Caïro. Je zult er als Jood maar mee om de onderhandelingstafel mee moeten zitten!