fbpx

Vergeet hem niet: Tal Shoham uit kibboet Be’eri

Tal-Shoham-1
Deel deze post:
Lees ook:

Tal Shoham (38) werd op 7 oktober door terroristen van Hamas gegijzeld vanuit kibboets Be’eri. Shoham werd ontvoerd samen met zijn vrouw Adi, zijn dochter Yahel (3) en zoon Naveh (8).

Ook zijn schoonmoeder, tante en nichtje werden uit de kibboets gegijzeld.

Alle zes zijn familieleden werden op 25 november vrijgelaten tijdens het tijdelijke staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Alleen Shoham niet, hij bleef achter in Gaza.

De familie Shoham was vanuit hun huis in het noorden gereisd om Adi’s familie te bezoeken tijdens het weekend van Simchat Thora. Adi groeide op in kibboets Be’eri, waar haar ouders nog steeds woonden.

Op 7 oktober hield de familie zich schuil in de veilige kamer van Haran toen gewapende terroristen van Hamas de kibboets aanvielen. Aanvankelijk werd gedacht dat alle familieleden vermist waren, mogelijk allemaal ontvoerd.

De familie ontdekte eind oktober pas dat de zeven familieleden gegijzeld waren. De terroristen van Hamas hadden het huis van de familie in brand gestoken en ze allemaal naar buiten gedwongen, zei de vader van Tal Shoham.

Hij zei dat de kinderen samen met hun vrouwelijke familieleden werden vastgehouden, maar niet met hun vader.

Vergeet hen niet

Nog steeds zijn veel onschuldige Israëli’s door Hamas gegijzeld. Niemand weet precies waar ze zijn, hoe het met ze gaat en of ze ooit nog terugkomen.

De komende tijd delen we hun verhalen. De boodschap is: vergeet ze niet.

Lees hier meer verhalen.