fbpx

Vergeet hen niet: Shiri Bibas en haar twee zoontjes Ariel en Kfir

Shiri Bibas
Deel deze post:
Lees ook:

Shiri Bibas (32) en haar twee jongens Ariel (4) en Kfir (toen 9 maanden), werden op 7 oktober door terroristen van Hamas gevangen genomen in hun huis in de Kibboets Nir Oz.

Haar man, Yarden Bibas, 34, werd apart gegijzeld. Kfir, inmiddels ruim één jaar oud, is de jongste van de 253 Israëlische gijzelaars die naar Gaza zijn ontvoerd.

Om 6:30 stuurde Yarden Bibas berichten over de raketten naar zijn zus. Hij sms’te haar dat er vreselijke gevechten waren om te proberen de golf van Hamas-terroristen die Nir Oz binnenvielen, tegen te houden. De terroristen richtten uiteindelijk een wreed bloedbad aan, waarbij ongeveer 180 van de 400 inwoners van de kibboets werden gedood of ontvoerd.

Shiri’s ouders, Margit Shnaider Silberman en Yosi Silberman, ook al lange tijd inwoners van Nir Oz, werden gedood tijdens de aanval. Yarden vertelde zijn zus dat zijn kleine jongens niet wisten hoe ze stil moesten blijven en hij vertelde haar dat het voelde als het einde.

Hij zei tegen zijn ouders en zus dat hij van hen hield en sms’te om 9:45 uur dat de terroristen hun huis waren binnengedrongen.

Zo’n twee uur later zag de familie een video circuleren van Shiri, met beide jongens in haar armen, een blik van angst op haar gezicht terwijl terroristen haar omsingelden, haar jongens met hun gezicht naar haar borst, een deken over hen heen.

Yarden, haar man, komt op geen van de video’s voor. Uiteindelijk vond de familie een video van Yarden, gewond met bloed rond zijn hoofd, omringd door terroristen.

“Hij leeft de dood,” zei een ander familielid. Alle vier de familieleden Bibas zitten vermoedelijk nog steeds gevangen in Gaza.

Vergeet hen niet

Nog steeds zijn veel onschuldige Israëli’s door Hamas gegijzeld. Niemand weet precies waar ze zijn, hoe het met ze gaat en of ze ooit nog terugkomen.

De komende tijd delen we hun verhalen. Wil je deze verhalen ook ontvangen? Word dan lid van onze WhatsApp-service: klik hier om je aan te melden.