KOKEN MET CORLINDA: Pastaschelpen met kaasvulling

20250531_0909_Pastaschelpen met Kaas_simple_compose_01jwjjpsfhfeft59d7qwr5472t
Deel deze post:
Lees ook:

Het is alweer bijna Shavuot! Traditioneel worden er dan veel zuivelgerechten gegeten. Deze pastaschelpen met kaasvulling passen daar perfect bij!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 gesnipperde ui
  • 2–3 geperste teentjes knoflook
  • 2 geraspte wortels
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
  • 3 champignons, in stukjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ei
  • 450 gr ricotta cheese
  • 340 gr pastaschelpen
  • 65 gr Parmezaanse kaas
  • 125 gr versnipperde mozzarella
  • 240 ml tomatensaus
  • Verse basilicum (optioneel)
  • Zout


Hoe maak je het:

  1. Fruit de ui in de olie tot hij glazig is. Voeg de knoflook, wortel en selderij toe en bak tot ze geslonken zijn. Voeg de champignons toe en bak nog 1-2 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en laat afkoelen.
  2. Meng de groenten met de ricotta, Parmezaanse kaas en het ei.
  3. Kook de schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul vervolgens elke schelp met de ricottavulling.
  4. Verdeel een laag tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg de schelpen in een enkele laag, met de opening naar boven. Giet de rest van de tomatensaus over de schelpen en bestrooi met verse basilicum (optioneel).
  5. Dek goed af met folie en bak 30 minuten op 175 °C. Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en strooi de mozzarella over de schelpen. Zet de schaal onafgedekt nog 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en bubbelt.


Dit recept is aangepast van Miriam Szokovski op chabad.org.