fbpx

Proef de zomer met deze Israëlische Frittata

Foto: Unsplash
Deel deze post:
Lees ook:

Zin in een smakelijke trip naar de zon? Deze Mediterrane frittata zit boordevol verse groenten en kruiden, geïnspireerd door de smaken van Israël. Perfect voor een snelle brunch of een lekker lichte maaltijd. Makkelijk te maken en supergezond – geniet van dit zonnige gerecht en proef de zomer!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 25 gr boter
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 1 rode paprika, grof gesneden
  • 10 eieren
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel gebroken zwarte peper
  • 15 gr verse basilicum, grof gesneden
  • 285 gr bevroren spinazie spinazie, ontdooid en uitgelekt (optioneel)
  • 80 gr verkruimelde féta (of gebruik witte kaas)

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 190°C.
  • Smelt de boter in een hapjespan van 24 cm doorsnede die ook in de oven kan.
  • Bak de ui en peper op medium temperatuur voor 5 minuten, roer af en toe door.
  • Klop in een grote kom de eieren los met zout, peper, basilicum en spinazie.
  • Giet de eierenmix in de pan. Kook tot het ei aan de zijkanten begint te stollen, dit duurt ongeveer 3 minuten. Strooi de gekruimelde féta over de eieren.
  • Zet de pan in de oven en bak nog 20 minuten totdat de mix lekker luchtig oogt en een goudkleurige gloed heeft gekregen. Schudt de pan heen en weer om zeker te zijn dat de eierenmix compleet gestold is.
  • Laat de frittata zo’n 10 minuten afkoelen in de pan. Plaats een bord over de pan heen en keer de pan om zodat de frittata op het bord ligt. Snij de frittata in punten en serveer. Geniet ervan!

Tips:

  • Hou je niet van féta? Gebruik dan een andere kaas wat je kunt verkruimelen, bijvoorbeeld witte kaas. Als je lactosevrij eet kun je vegan witte kaas gebruiken.

Dit recept is gebaseerd op een idee van Jamie Geller. Laat je ons weten wat je ervan vond?