Heerlijk met turks brood en hummus. Een geweldig bijgerecht bij de shakshuka!
Dit heb je nodig voor 4 personen als bijgerecht:
- 5 grote tomaten
- 1 komkommer (of 5-6 Libanese komkommers)
- 1 grote bos verse peterselie
- 1 rode ui
- Sap van 1 citroen
- Aantal eetlepels olijfolie (naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je de Israëlische salade:
- Was en droog de groenten en snijd de tomaten, komkommer(s) en uien in hele kleine dobbelsteentjes (zie foto). Hoe kleiner, hoe beter. Leg in een schaal.
- Was de peterseliebos en dep droog. Haal de blaadjes van de steeltjes en snijd de blaadjes fijn met een koksmes. Voeg toe aan de groenten.
- Pers de citroen en voeg toe aan de salade, samen met de olijfolie en zout en peper. Meng en breng eventueel op smaak met meer zout, peper, citroensap of olijfolie. Wees voorzichtig met het mengen dat de groenten niet gepureerd worden.