fbpx

5 uitspraken van Ds. Glashouwer over de eindtijd

Glashouwer
Deel deze post:
Lees ook:

Veel mensen vragen zich af hoe het nou zit met de eindtijd. Hoe weten we wanneer de voorspellingen zullen uitkomen? Hoe zit het met Israël en de kerk?

Ds. Glashouwer belicht in zijn boek Waarom eindtijd? een groot aantal thema’s rondom de eindtijd. Hier zetten we vijf uitspraken uit zijn boek voor je op een rij.

1. Over de profetieën

‘’Soms moet je de Bijbel maar gewoon voor zichzelf laten spreken. Wie naar de toekomst kijkt, beseft dat we in profetische tijden leven. We zien Bijbelse profetieën voor onze ogen in vervulling gaan. We zien de terugkeer van het Joodse volk naar het Beloofde Land Israël al meer dan 100 jaar met eigen ogen gebeuren. Dat betekent dat de Here begonnen is Zich vol genade toe te wenden tot zijn volk, zijn eerstgeboren Zoon.”

2. Over de tijdschema’s

‘’Eindtijdschema’s lijken op legpuzzels, waarbij allerlei Bijbelteksten aaneengeregen zijn zodat een logisch kloppend geheel ontstaat. Een soort spoorboekje. Die schema’s kunnen ons belemmeren om te zien wat er ‘profetisch gezien’ op dit moment aan de hand is.’’

3. Over de tekenen van de tijd

‘’Mijn vader zei weleens: Let op de tekenen, maar ga nooit rekenen!’’

4. Over de uitroeiing in Zacharia 13

‘’Vervolgens, zegt de profeet Zacharia, zullen in de gehele wereld twee derden van het Joodse volk uitgeroeid worden.

Niet alleen gebeurde dat in de jaren 70 en 135, maar wie de getallen van de Jodenslachting in de laatste 2000 jaar bij elkaar optelt, zal ontdekken dat ook in de afgelopen eeuwen twee derden wereldwijd van het Joodse volk uitgeroeid is geworden, en dat er op dit moment nog slechts een derde van het Joodse volk over is.

Die een derde die er over is zal vervolgens gelouterd worden. Dan zal het goed zijn tussen de Here en Zijn eerstgeboren zoon Israël.’’

5. Over de hoop van de gelovigen

‘’Terwijl de mensheid zal bezwijmen van angst voor de dingen die over de wereld zullen komen, mogen juist dan de gelovigen vol verwachting hun hoofd opheffen, want hun verlossing komt steeds dichterbij. Jezus zal spoedig komen, weten ze, zonder enige twijfel. Dat mogen Zijn kinderen zéker weten.’’

Nieuwsgierig naar wat de eindtijd inhoudt? Ds. Glashouwer zal spreken op het Isrealityweekend van 2-4 november 2018 over het onderwerp: Eindtijd – feiten en fabels op een rijtje. Klik hier voor meer info.