fbpx
ISREALITY
Jongeren
WEEKEND
27-29 NOV. 2020
(afgelast)
Be There!

thema:

'Israël: wat moet je dáár
nou weer mee?'

Let op! In verband met het coronavirus en alle maatregelen gaat het jongerenweekend niet door. Het weekend wordt verplaatst naar een datum in het voorjaar. Deze datum maken we later bekend!

Als je op een feestje zit, dan is er één ding waar je het niet over moet hebben als je het gezellig wilt houden: Israël. Zelfs onder christenen zijn de meningen sterk verdeeld. Zo zijn er christenen die veel met Israël hebben, maar ook die juist helemaal niets van het huidige Israël willen weten. Hoe kunnen die opvattingen zo verschillen? Hoe denk jij over Israël en het Joodse volk?

Daar willen we het over gaan hebben tijdens het Isreality-weekend, van 27 tot 29 november! Ben jij tussen de 15 en 28 jaar? Ga met ons mee naar Lunteren! Tijdens dit weekend zullen er toffe sprekers, Bijbelstudies en gesprekken zijn. En natuurlijk veel gezelligheid. Dat voor maar €59,- voor het complete weekend!

Uiteraard houden wij ons tijdens dit weekend ook aan de coronamaatregelen. Daarom is er plaats voor maximaal 30 deelnemers. Meld je dus snel aan, want vol = vol!

Bijbelstudies

Duik de Bijbel in met de sprekers tijdens dit weekend! Je leert meer over hoe je met het Joodse volk om mag gaan en welk voorbeeld Paulus je geeft.

Gezellig

Ontmoet andere christelijke jongeren uit heel Nederland, en heb bijvoorbeeld een goed gesprek bij de open haard. ;-)

activiteiten

Naast de bijbelstudies en gesprekken zijn er ook andere activiteiten. Op zaterdagmiddag gaan we een Israël-coördinatenspel spelen. Je kan ervoor kiezen om zondagmorgen een gebedswandeling te maken.

Jij

Het Isrealityweekend is er voor jou! Geniet, lach en leer in een chille setting. Daar gaan we voor!

Programma

Ds. Oscar Lohuis

Vrijdag 20.30 uur

Even voorstellen: Mijn naam is Oscar Lohuis, getrouwd met Loïs en vader van drie zonen en een dochter. Op 19-jarige leeftijd wist ik zeker dat God mij riep om het evangelie te verkondigen. Door het lezen in de Bijbel werd mij steeds duidelijker dat we het evangelie niet kunnen brengen zonder de verbondenheid met Israël te laten zien. Onder de naam Goed Nieuws Bediening ben ik al vele jaren fulltime bezig met de verkondiging van Gods Woord door spreken en schrijven, in binnen- en buitenland. Tijdens het weekend wil ik jullie een aantal redenen geven waarom je Israël zou steunen, midden in een wereld die zich tegen Israël keert. 

Thema: Waarom zou je Israël steunen?

Ruben ridderhof

zaterdag 10.00 uur

Hoi, ik ben Ruben Ridderhof. Ik studeerde journalistiek en werkte jarenlang voor de krant Israël Aktueel van Christenen voor Israël. Sinds kort hou ik me bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal over Israël. Tijdens het Isrealityweekend wil ik je iets vertellen over hoe media ons beeld van Israël kunnen beïnvloeden en vervormen. Maar daar spelen we natuurlijk zelf ook een rol in. Ik wil jullie graag laten zien hoe Israël ons kan helpen om eerlijker naar de wereld te kijken.

Thema: Eerlijk duurt het langst!

Coördinatenspel

zaterdagmiddag

Op zaterdagmiddag gaan we een supertof Israël-coördinatenspel spelen! Wie lukt het om als eerst alle vragen te beantwoorden en coördinaten te vinden?

Rabbijn van dijk

Altijd al iets willen vragen aan een rabbijn? Dat kan tijdens het vragenuurtje met rabbijn van Dijk!

Thema: Vraag maar raak!

zaterdag 20.30 uur

Ds. Kees Kant

zondag 11.00 uur

Hoi! Ik ben Kees Kant. Ik ben getrouwd met Joke en heb 4 kinderen en twee kleinkinderen. Ik heb altijd een speciale liefde en interesse voor Israël gevoeld. Misschien heb ik dit geërfd van mijn moeder, die altijd sprak over het wonder van Israël en het Joodse volk, toen ik nog jong was. In mijn roeping als dominee heb ik een bijzondere roeping voor Israël ervaren. Ik heb het altijd als een missie van God beschouwd om te spreken over de bijbelse beloften voor Israël en het Joodse volk. De verbonden van God met Israël zijn eeuwig en Israël speelt nog steeds een belangrijke rol in Gods verlossingsplan voor de wereld. Ik wil jullie laten verwonderen over Gods eindeloze trouw, ook aan jou!

Thema: De verwondering is de wereld nog niet uit!

Handig om te weten:

€59,-

voor een all-in weekendje weg ;)

 

block in je agenda:

27+28+29 november

 

het Isrealityweekend is er voor jongeren van

15-28 JAAR

ONTDEK DE ISREALITY VIBE

Isreality organiseert al dertien jaar toffe weekends, reizen en andere events. Duizenden jongeren lieten zich inspireren. Verdiep ook je geloof en ontmoet christelijke jongeren uit heel Nederland!

"Op het Isrealityweekend heb ik veel geleerd over Gods plan met Israël. Het is heel leuk dat je dat met meerdere jongeren kan doen."
Aron
21 jaar
"Ik heb op het Isrealityweekend veel geleerd, plezier gehad en geweldige mensen met dezelfde interesses leren kennen!"
Miranda
22 jaar

De Wildwal
in Lunteren

FAQ

Deelnemen aan het jongerenweekend kost €59,-. Dit is (naast alle programma-onderdelen natuurlijk) inclusief:

  • 2 overnachtingen (vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag)
  • 2 keer ontbijt (zaterdag en zondag)
  • 2 keer lunch (zaterdag en zondag)
  • 1 keer diner (zaterdag)
  • onbeperkt koffie, thee en fris

De gemiddelde leeftijd ligt meestal rond de 20 jaar. Er komen christelijke jongeren uit heel Nederland in de leeftijd van 15-28 jaar! In de small groups (waarin je na afloop van elke lezing met een klein groepje mensen napraat) delen we je in bij andere deelnemers van jouw leeftijd.

Waar mogelijk brengen we je graag in contact met een deelnemer bij jou uit de buurt die wél vervoer heeft. Dit is helaas niet altijd mogelijk, maar als je contact met ons opneemt dan doen we natuurlijk ons best! Kom je met de trein, dan kun je ook gratis gebruik maken van onze shuttle service vanaf treinstation Lunteren. Dit kun je aangeven op het aanmeldingsformulier.

We snappen je helemaal: in je eentje een weekend lang optrekken met ‘vreemde’ mensen vindt stiekem iedereen wel een beetje spannend. Maar daar laat je je toch niet door tegenhouden? Veel deelnemers aan het weekend komen op eigen houtje. Sommigen komen samen met iemand uit hun kerk of kennen elkaar al van een eerder Isreality Jongerenweekend. De sfeer is heel open en relaxed. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen dat iedereen zich thuis voelt!

Je moet zelf voor een hoeslaken en dekbed (+ dekbedovertrek) of slaapzak zorgen; een kussen is aanwezig in de accommodatie. Een week voordat het weekend begint ontvang je van ons nog eens een e-mail met daarin alle info die je nodig hebt om goed voorbereid aan het weekend te beginnen!

Aanmelden

[gravityform id=”29″ title=”false” description=”false”]

Isreality.