fbpx
ISREALITY
Jongeren
WEEKEND
27-29 NOV. 2020
Be There!

thema:

'wat moet je nu met Israël?'

Als je op een feestje zit, dan is er één ding waar je het niet over moet hebben als je het gezellig wilt houden: Israël. Zelfs onder christenen zijn de meningen sterk verdeeld. Zo zijn er christenen die veel met Israël hebben, maar ook die juist helemaal niets van het huidige Israël willen weten. Hoe kunnen die opvattingen zo verschillen? Hoe denk jij over Israël en het Joodse volk?

Daar willen we het over gaan hebben tijdens het Isreality-weekend, van 27 tot 29 november! Ben jij tussen de 15 en 28 jaar? Ga met ons mee naar Lunteren! Tijdens dit weekend zullen er toffe sprekers, Bijbelstudies en gesprekken zijn. En natuurlijk veel gezelligheid. Dat voor maar €59,- voor het complete weekend!

Bijbelstudies

Duik de Bijbel in met de sprekers tijdens dit weekend! Je leert meer over hoe je met het Joodse volk om mag gaan en welk voorbeeld Paulus je geeft.

Gezellig

Ontmoet andere christelijke jongeren uit heel Nederland, en heb bijvoorbeeld een goed gesprek bij de open haard. ;-)

activiteiten

Naast de bijbelstudies en gesprekken zijn er ook andere activiteiten. Op zaterdagmiddag gaan we een Israël-coördinatenspel spelen. Je kan ervoor kiezen om zondagmorgen een gebedswandeling te maken.

Jij

Het Isrealityweekend is er voor jou! Geniet, lach en leer in een chille setting. Daar gaan we voor!

Programma

Binnenkort meer informatie over het programma!

Bijeenkomst met Gerard Krol + Muziek van Peeber & Maaike

We beginnen dit weekend met een enthousiaste en ludieke spreker: Gerard Krol. Hij is dominee in Geldermalsen en enthousiast over Israël. Gerard gaat het hebben over de Joodse opvoeding van Paulus en het dilemma van christelijke Joden en heidenen.  

Daarnaast zorgen Peeber (onze stageloper) en zijn verloofde Maaike ervoor dat we heerlijk met elkaar kunnen zingen en genieten van muziek.

Thema: Wie was Paulus?

Vrijdag 20.30 uur

Ruben ridderhof

Journalist Ruben wil je meenemen in de Romeinenbrief. Welke houding moeten christenen aannemen tegenover het Joodse volk? Dat is een lastige vraag, waar Ruben ons meer over gaat leren!

Thema: Snoeien in de edele olijf?

zaterdag 10.00 uur

Coördinatenspel

zaterdagmiddag

Op zaterdagmiddag gaan we een supertof Israël-coördinatenspel spelen! Wie lukt het om als eerst alle vragen te beantwoorden en coördinaten te vinden?

Bert Noteboom

Misschien ken je hem wel. Bert, een energieke en gepassioneerde spreker. Hij is wijkpastor in Almere, dirigent van een jongerenkoor en spreekt ongeveer overal in Nederland. Deze keer gaat hij het hebben over de vraag of christenen beter zijn dan Joden. Of heeft het Joodse volk juist een streepje voor?  

Thema: Hoe word ik een tzaddik?!

zaterdag 20.30 uur

SAMENKOMST MET Daan Damsteeg + muziek van Rick & Gideon

Als het goed is heb je dit weekend al veel gehoord en gepraat over jouw houding richting het Joodse volk. Maar, hoe ga je dit nu in de praktijk brengen als je straks weer thuis bent? Daan Damsteeg wil  je hiervoor handvatten aanreiken! Daarnaast gaan we zingen en genieten van de muziek van Rick en Gideon. 

zondag 11.00 uur

Handig om te weten:

€59,-

voor een all-in weekendje weg ;)

 

block in je agenda:

27+28+29 november

 

het Isrealityweekend is er voor jongeren van

15-28 JAAR

ONTDEK DE ISREALITY VIBE

Isreality organiseert al dertien jaar toffe weekends, reizen en andere events. Duizenden jongeren lieten zich inspireren. Verdiep ook je geloof en ontmoet christelijke jongeren uit heel Nederland!

"Op het Isrealityweekend heb ik veel geleerd over Gods plan met Israël. Het is heel leuk dat je dat met meerdere jongeren kan doen."
Aron
21 jaar
"Ik heb op het Isrealityweekend veel geleerd, plezier gehad en geweldige mensen met dezelfde interesses leren kennen!"
Miranda
22 jaar

De Wildwal
in Lunteren

FAQ

Deelnemen aan het jongerenweekend kost €59,-. Dit is (naast alle programma-onderdelen natuurlijk) inclusief:

  • 2 overnachtingen (vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag)
  • 2 keer ontbijt (zaterdag en zondag)
  • 2 keer lunch (zaterdag en zondag)
  • 1 keer diner (zaterdag)
  • onbeperkt koffie, thee en fris

De gemiddelde leeftijd ligt meestal rond de 20 jaar. Er komen christelijke jongeren uit heel Nederland in de leeftijd van 15-28 jaar! In de small groups (waarin je na afloop van elke lezing met een klein groepje mensen napraat) delen we je in bij andere deelnemers van jouw leeftijd.

Waar mogelijk brengen we je graag in contact met een deelnemer bij jou uit de buurt die wél vervoer heeft. Dit is helaas niet altijd mogelijk, maar als je contact met ons opneemt dan doen we natuurlijk ons best! Kom je met de trein, dan kun je ook gratis gebruik maken van onze shuttle service vanaf treinstation Lunteren. Dit kun je aangeven op het aanmeldingsformulier.

We snappen je helemaal: in je eentje een weekend lang optrekken met ‘vreemde’ mensen vindt stiekem iedereen wel een beetje spannend. Maar daar laat je je toch niet door tegenhouden? Veel deelnemers aan het weekend komen op eigen houtje. Sommigen komen samen met iemand uit hun kerk of kennen elkaar al van een eerder Isreality Jongerenweekend. De sfeer is heel open en relaxed. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen dat iedereen zich thuis voelt!

Je moet zelf voor een hoeslaken en dekbed (+ dekbedovertrek) of slaapzak zorgen; een kussen is aanwezig in de accommodatie. Een week voordat het weekend begint ontvang je van ons nog eens een e-mail met daarin alle info die je nodig hebt om goed voorbereid aan het weekend te beginnen!

Aanmelden