fbpx

Robbert backpackt in Israël: dag 1

BackpakerRobbertopavontuur
Deel deze post:
Lees ook:

Gisteren om twee uur ’s nachts opgestaan om te vertrekken naar Schiphol. Na vier en een half uur vliegen sta je dan in het warme Tel Aviv. Dan merk je ook dat je iets te warm gekleed bent. ;)

Op het vliegveld aangekomen word ik er nog uitgepikt door de security die het maar raar vond dat ik alleen reisde. Na alle antwoorden ongeveer drie keer herhaald te hebben was het dan toch akkoord. Niet veel later was ik in t hostel, het was niet druk maar meteen was ’t al een relaxte sfeer.

’s Middags de stad in geweest, een markt bezocht. Zelf ben ik altijd erg geïnteresseerd in menora’s, mezoeza’s en andere Joodse artikelen. In Nederland kom je met geluk af en toe op een markt, hier staat het er vol mee. Ik moest me inhouden om niks te kopen want anders moet ik alles steeds meeslepen. Met het plan om delen af te leggen per fiets, liftend en met het openbaar vervoer is dat niet verstandig.

Als je in Tel Aviv bent moet je natuurlijk ook de zee zien, dus net voor de zonsondergang snel erheen gelopen… Wat een mooi gezicht is dat! Ook nadat de zon onder is blijft het weer aangenaam met 25 graden.

’s Avonds in het hostel een zogenaamd shabbatsmaal gehad, nou ja, ze zeiden het eerlijk zelf al: alle restjes van overgebleven voedsel samen werd omgedoopt naar een shabbatsmaal. Niemand wist helaas een shabbatszegening uit te brengen.

Dat is wat hier sowieso opvalt, de meeste mensen die ik heb gesproken in het hostel is Joods, hebben een grote aantrekkingskracht met Israël, maar zijn niet religieus. Het was in ieder geval gezellig onder het genot van een Israëlische wijntje. De rest van de avond nog met de gasten een biertje gedronken.

Het alleen reizen bevalt tot nu toe erg goed: veel leuke mensen gesproken, voornamelijk hostel gasten. Het plan is om de komende dagen ook wat meer Israëlische mensen te spreken. Vandaag hoop ik hier naar een moderne kerk te gaan, deze vinden hier voornamelijk op zaterdagavond plaats. Daarnaast is het plan om het echte nachtleven van Tel Aviv te ontdekken en om morgen Tiberias liftend te bereiken.