Robbert backpackt in Israël: dag 2+3

BackpakerRobbertopavontuur
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Goed geslapen in het hostel, echt een plan had ik niet voor vandaag (zaterdag), dus maar besloten om een fiets te huren en een stuk te fietsen.

Op shabbat is nagenoeg alles dicht, dus mijn shabbat heb ik doorgebracht op het strand, zoals veel Israëli’s. Het was erg relaxed. ‘s Avonds naar een kerkdienst geweest, wat wel goed was. Het was een dienst met 20 mensen.

Later die avond werd er vanuit het hostel een kroegentocht georganiseerd. Met 15 mensen hebben we vier kroegen gezien. Mooi om te zien dat de stad weer zo levendig wordt na de shabbat. Ze weten wel hoe je hier een feestje bouwt!

Vanmorgen (zondag) redelijk vroeg opgestaan. Bij de receptie nog wat advies gevraagd voor het liften, maar deze raadde het af en zei dat het heel moeilijk zou zijn. Toch maar met de bus naar een punt gegaan waar de weg richting het noorden van Israël loopt. Veel in Israël is alleen te lezen in het Hebreeuws, dus de goede bus en halte vinden is lastig. Gelukkig zijn de mensen allemaal erg aardig en behulpzaam. Op een gegeven moment was bijna de helft van de busreizigers bezig om me te helpen, met hun beste Engels.

Uiteindelijk aangekomen bij de weg die leidt maar het noorden van Israël, dus hier kon de liftpoging starten. Dat was helaas geen succes: na 40 minuten in de brandende zon te hebben gestaan toch maar besloten om een bus te nemen.

De rit duurde ongeveer 2,5 uur. Wanneer je de met airco gekoelde bus uitstapt is het een klap om ineens in 38 graden te vertoeven. ‘s Avonds werd er een tour naar een verlaten natuurlijke warmwaterbron georganiseerd. Het was een militaire zone waar je niet altijd in mag, maar we hadden geluk want er was geen controle. Het water was precies 44 graden, terwijl de buitentemperatuur rond de 25 was. Even wennen aan de hitte dus, maar zeker een mooie ervaring.

De plannen voor vandaag zijn nog niet helemaal duidelijk. Ik wil graag naar de Golanhoogte fietsen, maar het is nogal een stuk om in één dag af te leggen. Misschien verlaat ik eerder het hostel hier om halverwege de route een ander hostel te nemen. We zien het wel, en jullie lezen het vanzelf! ;)

Isreality.