fbpx

Robbert backpackt in Israël: dag 4

BackpakerRobbertopavontuur
Deel deze post:
Lees ook:

Dag 4 alweer. ’s Ochtends maar even de mogelijkheden gecheckt om een stuk te gaan fietsen. Het plan was gemaakt: een fiets huren in Tiberias, en van daar naar het hostel te fietsen in Qatsrin wat in het zuiden van de Golan ligt. Zo had ik een mooie tocht langs het Meer van Tiberias en hoefde ik het stuk niet in één keer te fietsen.

De spullen die ik de komende dagen niet nodig dacht te hebben heb ik achtergelaten in het hostel in Tiberias, en met 7,5 liter water in mijn backpack begon de tocht. Het begon al meteen loodzwaar: heuvel op in de brandende zon.

Maar vooralsnog ging het goed, de heuvels op klimmen werd beloond met flinke afdalingen. Ik fietste langs het Meer van Tiberias, onder andere langs Capernaüm. Rond het middaguur ben ik onderweg gestopt in een veel te duur restaurant vol met Amerikanen. Er waren onderweg niet veel lunchopties, en ik moest nog wel een hapje eten.

Hij zei dat het laatste stuk van 20 kilometer naar het hostel alleen maar stijl heuvel op is. Goeie motivatie.

Een paar kilometer verder was het niet meer te doen met de hitte. Dus stopte ik bij een wegrestaurant. Ik was de enige gast daar, en heb een erg goed gesprek gehad met de (Israëlische) restauranteigenaar. We spraken over reizen, Israël, religie. Hij zei dat het laatste stuk van 20 kilometer naar het hostel alleen maar stijl heuvel op is. Goeie motivatie. Na een paar uur daar gezeten te hebben heb ik alle moed verzameld om verder te fietsen.

Na drie kilometer bergop kwam ik tot de conclusie dat ik ’t niet ging redden. Te warm, te weinig wind, te weinig schaduw en al uitgeput van het eerste stuk. Ik heb het hostel gebeld wat de mogelijkheden waren. Er zou een bus komen, maar na een half uur was die er nog niet. Toen maar weer eens geprobeerd te liften – dit keer dus wel met de handicap dat de gehuurde fiets mee moest.

Er stopte een ouder Joods echtpaar in een gesloten pick-up truck. In eerste instantie hadden ze liever de fiets niet mee, maar gelukkig was het uiteindelijk akkoord.

Na een bijna non-stop klim van 20 kilometer arriveerde ik in het dorpje waar ik moest zijn. Een leuk, klein, Joods dorpje. ’s Avonds daar wat gegeten met een jongen die ook al in het hostel in Tiberias verbleef. En ook hier werd er in het hostel weer gezellig een waterpijpje gerookt.

Het fietsavontuur was helaas maar deels geslaagd, maar het blijft hier geweldig. De mensen zijn zo vriendelijk en willen je graag helpen, de relaxte sfeer in de hostels, het steeds ontmoeten van nieuwe mensen uit de hele wereld. Vandaag trek ik verder naar mount Meron, waar je een mooi uitzicht zou moeten hebben over de Golanhoogten en Syrië, om vervolgens noordelijker in Odem te slapen, waar ik twee nachten verblijf. See you!

Enthousiast geworden om zelf ook te gaan backpacken in Israël? Mail ons op travel@isreality.nl voor tips en tricks van Robbert.  

Op de fiets rond het Meer van Tiberias