fbpx

Robbert backpackt in Israël: dag 5

BackpakerRobbertopavontuur
Deel deze post:
Lees ook:

Inmiddels alweer halverwege het backpack-avontuur in Israël… ’s Morgens met de bus vertrokken naar mount Meron Golan, een kibboets bij de berg Bental. Dit is een berg van 1100 meter hoog. Deze beklommen waarna je een mooi uitzicht had op de Golan en Syrië. Erg mooi! Daarna een stukje gefietst en de bus genomen naar Odem. Ik was in de bus de enige niet-militair, omringd door vele wapens.

Eenmaal aangekomen gebruik gemaakt van de relaxte hangmatten die ze hier hebben. ;) ’s Middags zijn we naar een winery gegaan om wat van de -schijnbaar- beroemde Golanwijnen te proberen. En inderdaad: erg goede wijn hebben ze hier! Vervolgens zijn we een nabijgelegen heuvel opgeklommen om de zonsondergang te bekijken, met wederom een mooi zicht op de Golan.

Op de top van de heuvel was een verlaten bunker, wat ook erg interessant is om te zien. Sowieso zie je hier op de Golan veel (actieve) militaire bases, tanks, af en toe hoor je ook beschietingen en bommen van de IDF die aan het trainen is. Van het hostel hoorde ik dat ze ’s winters altijd oefenen in de Negev-woestijn, maar door de hete temperatuur daar nu oefenen ze vaak in de zomer hier in de Golanhoogten.

’s Avonds bij het hostel een dinner gehad, wat gezellig met z’n allen was. Verder niet al teveel uitgevoerd, en al redelijk vroeg naar bed gegaan om fit voor de dag te komen.

Voor vandaag staat het bezoeken van mount Hermon op de planning. Dit is een berg die op de grens van Syrië, Libanon en Israël ligt. Als je vanaf de Israëlische zijde de berg opgaat kan je ook niet het hoogste punt bereiken aangezien dit van Syrië is. Verder hoop ik het natuurpark Banias te bezoeken, en Majdal Shams, het grootste (voormalig Syrische) Druzendorp in Israël.