fbpx

Robbert backpackt in Israël: dag 6

BackpakerRobbertopavontuur
Deel deze post:
Lees ook:

Shalom! Vandaag had ik wat ideeën om te doen. Mountainbiken met de fiets die ik nog heb, mount Hermon bekijken, naar de Banias falls en een Druzendorp bezoeken. ’s Ochtends bij het ontbijt bleek dat twee Taiwanese meiden deels hetzelfde plan hadden, maar dan met de auto. Superhandig!

Uiteindelijk zijn we met een groep van vijf naar de mount Hermon geweest. Alles is hier ingericht voor de wintersport, groot is het niet, maar je hebt après ski bars in de buurt en meerdere skiliften. Van deze skiliften was er nu eentje actief, waar je een mooi uitzicht had. Deze hebben we genomen en wat rondgekeken. Het blijft een mooie omgeving, de Golan! Helaas is het niet mogelijk om de Israëlische top te bereiken omdat het een militaire zone is. Ook hier hoorde je de IDF weer trainen.

Ik wilde betalen, maar de beste man weigerde geld aan te nemen.

Vervolgens zijn we naar Majdal Shams geweest, de grootste Druzenstad in Israël. Hier hebben we heerlijk gegeten bij iemand die in haar eigen huis een soort restaurant had. We zijn vervolgens vertrokken naar Tel Dan. Helaas was het bij aankomst al gesloten… Hetzelfde gold voor de Banias Falls.

We zijn naar een ander Druzendorp geweest om eigenlijk alleen wat boodschappen te doen. In het dorp vroeg ik of er een barbershop was om me te scheren. M’n scheerapparaat paste niet meer in de handbagage. ;) Niet veel later werd ik geschoren. Ik wilde betalen, maar de beste man weigerde geld aan te nemen. Zijn vader heeft ons nog meegebracht naar een koffiehuis waar we samen koffie dronken en kaftan hebben gegeten. Ook hier mochten we wederom niks betalen. Wat zijn de mensen hier gastvrij! De Druzen zijn een kleine religieuze gemeenschap die voornamelijk in de Golanhoogten wonen. Ze lijken misschien nog het meest op Arabieren. Druzen zijn over het algemeen wel trots om bij Israël te horen. Je ziet dan ook veel Israëlische vlaggen op de huizen.

’s Avonds hebben we met dezelfde mensen een gezellig diner gehad van het eten wat we hebben meegenomen bij de Druzen. ’s Avonds heb ik de fietstocht van morgen voorbereid. Het plan is nu wel om het in één keer te fietsen. Door vroeg te vertrekken en het voornamelijk heuvelaf is zou het te doen moeten zijn…