Robbert backpackt in Israël: dag 7

BackpakerRobbertopavontuur
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

De wekker vroeg gezet (6:00 uur!), om de hitte voor te zijn als ik de fietstocht van bijna 70 kilometer naar Tiberias wil gaan doen. Even alle spullen gepakt, wat gegeten en om 6:30 uur zat ik op de fiets.

De weg naar Tiberias was afgesloten vanwege oefeningen van de IDF, maar volgens de militairen zou het niet lang duren. Dus wachtte ik even. Een kwartier later kon ik weer fietsen. Dit was het betere werk: voornamelijk heuvel af. Twee uur later was ik al bij het punt waar ik de vorige keer ongeveer gestopt was.

Hier ben ik gestopt bij het Jordan river park, waar je de Jordaanrivier kan zien. Echt een rivier kan je het (nu) niet noemen, het is erg smal (zie foto beneden). Wel heb je hier mooie natuur, en zie je iedereen genieten van de omgeving.

Je merkte dat het al een stuk warmer werd: later op de dag, en bij het Meer van Galilea is het lager gelegen wat ook niet meewerkt. Het laatste stuk van 20 kilometer was dan ook zeker het zwaarst met ook weer grote stukken heuvel op. Om ongeveer 11:30 uur was ik dan toch in Tiberias. Hier de gehuurde fiets weer ingeleverd, even gedoucht in het hostel waar ik eerder had geslapen en de bus genomen naar Haifa.

Vanuit de bus heb je een erg mooi uitzicht op de natuur. Het verandert snel wanneer je richting de kust gaat.

Ingecheckt in het hostel. Helaas was het erg rustig in het hostel, en weinig backpackers. Vervolgens ben ik met de trein naar Akko geweest, een stadje met een rijke historie, een stad ook die vroeger door verschillende grootmachten is ingenomen. Het bekendste is nog de inname door de Kruisvaarders. Hier is nog veel van te zien met de vele kerken en oude gebouwen en de stadsmuren.

Op de terugweg ook hier weer een mooie zonsondergang kunnen zien.

‘s Avonds nog even de stad ingelopen, in de voormalig Duitse kolonie in Haifa. Het zag er leuk uit met de vele barretjes, maar toch ben ik ‘s avonds niet al te laat naar bed gegaan.

De laatste drie dagen zal ik doorbrengen in Jeruzalem! :) En van daaruit onder andere Massada zien en natuurpark Ein Gedi bij de Dode Zee.

IMG_0233

Isreality.