fbpx

Robbert backpackt in Israël: dag 8

BackpakerRobbertopavontuur
Deel deze post:
Lees ook:

Dag 8 van mijn backpack-avontuur in Israël. ’s morgens in Haifa de bekendste plek van Haifa bezocht: de Baha’i-tuinen. Met een tour kregen we uitleg over de tuinen en de religie die erbij hoort.

Ze noemen zichzelf het nieuwste monotheïstische geloof. Interessant hieraan is dat ze in alle religies geloven, maar uiteindelijk is het Baha’i-geloof het beste. Ze pretenderen dat ze in elk land communities hebben van Baha’i-volgers met uitzondering van één land: Israël. Dit is volgens hun het heilige land, en daar mogen ze daarom niet in wonen.

Na de Baha’i-tour de bus naar Jeruzalem genomen. Rond 16:30 uur arriveerde ik in het hostel. Even kennisgemaakt met m’n kamer genoot, en we zijn vervolgens met z’n tweeën wat boodschappen gaan doen op de Joodse markt. Ook hebben we de Klaagmuur bekeken. Erg druk was het nog niet, het was rond zessen, net voor de shabbat. Het blijft een ontzettend bijzondere plek. Ook ik heb hier mijn gebed op een briefje geschreven en in de muur gestopt.

Mijn Joodse kamergenoot kreeg nog van een Joodse man een tefillin om en ging bidden in het Hebreeuws. Erg interessant om mee te maken. Ook zijn we uitgenodigd voor een (authentiek) shabbatsdiner bij de beste man thuis. Helaas hadden we al geboekt voor het shabbatsmaal in het hostel, maar we waren sowieso erg welkom, dus dat is nu het plan voor morgen.

’s Avonds het shabbatsdiner in het hostel gehad. Ook hier werd de maaltijd geopend door een Hebreeuws gebed.

’s Avonds nog even de stad in geweest naar een barretje, waar ik een goede tijd had. Voor morgen staat Bethlehem en het bezoek aan de ‘shabbatsmeneer’ op de planning. In de nacht ga ik Massada bezoeken om daar de zonsopgang te bekijken!

In Haifa

In Jeruzalem