fbpx

BLOG / Boek nu je vakantie!

Geen makkelijke keuze. Of wel?
blog-header-bernadette
Deel deze post:
Lees ook:

Terwijl ik aan het dagdromen ben over toekomstige vakanties en mijn blikken over diverse reisgidsen laat gaan, zie ik hoe allerlei landen zich promoten. Het ene land presenteert zich met besneeuwde bergtoppen terwijl het andere land zich laat zien met een rijke of zelfs mysterieuze cultuur. Of wat dacht je van palmbomen en witte stranden… De keuze wordt er zo niet er niet makkelijker op! Of wel?

Als ik het allemaal wil, waarom zou ik nog langer zoeken als er een land is dat het allemaal heeft? Zou het daarom ook zo ontzettend geliefd zijn bij andere mensen wereldwijd?

In de Thora (Exodus 3:8,17) wordt dat land ook wel liefkozend het land van Melk en Honing genoemd. Erg bijzonder als je erover nadenkt. In vier van de vijf boeken van de Thora wordt er in totaal maar liefst vijftien keer geschreven over het land van Melk en Honing!

Als ik mijn fantasie laat gaan, dan zie ik allerlei bloemen en bijen voor me. Allemaal even bijzonder en prachtig. Wat een vooruitzicht om naar een land met zo’n enorme overvloed te gaan…

Ook de veelbesproken Tempelberg wordt in de Thora genoemd. Koning Salomo heerste over het land en zorgde ervoor dat er werd gestart met de bouw van het huis van God. Daarmee is het nog steeds de belangrijkste plek voor Joden op aarde. Natuurschoon en historie komt er samen. Als je dan nog niet overtuigd bent om dit land eens te bezoeken dan weet ik het ook niet meer!

Ik heb het natuurlijk over Israël. De beste reisgids voor dat land is de Bijbel. Boek dus nu je vakantie! ;)