fbpx

De toekomst ligt in Gods hand

Bernadette-Blog
Deel deze post:
Lees ook:

Je kent het vast wel. Even heerlijk wegdromen. Met je gedachten op een andere, toekomstige, plek. Misschien wel op een tropisch eiland met prachtige zonsop- en zonsondergangen, waarbij je je ogen uitkijkt. Of misschien wel heel wat anders. Wellicht dat je een reis maakt naar de maan of een mooie prijs wint. Je bent in ieder geval even helemaal weg.

Wist je dat er in de Bijbel ook vaak over visioenen wordt gesproken? Bijvoorbeeld bij Abraham. God laat aan hem de sterrenhemel zien en dat zegt zijn volk zo ontelbaar groot wordt als dat er sterren aan die hemel staan. Is dat niet bijzonder? Kijk maar om je heen: vandaag is het Joodse volk een groot volk dat zich verspreid heeft over de wereld en zich nu weer in Israël aan het vestigen is. Ook over die terugkeer kregen Gods profeten trouwens visioenen, bijvoorbeeld Jeremia en Jesaja!

Maar ook aan Jozef laat God in een droom de toekomst zien. Als klein jongetje droomt Jozef over korenschoven die buigen voor een rechtopstaande korenschoof. Toen nog niet wetend dat de dromen over hem zouden gaan. De korenschoven zijn de broers die voor hem buigen als hij later een machtig man is.

Maar voor hij dat is, legt hij in de gevangenis dromen uit van de schenker en de bakker die net als hij gevangen zitten in de gevangenis. Hij zit in de gevangenis, omdat hij door zijn broers als slaaf werd verkocht. Niet veel later krijgt de farao zelf vreemde dromen en dan moet Jozef de dromen van de farao uitleggen. Het duurt dan niet lang meer of hij wordt onderkoning over het land Egypte. Hoe dat precies gaat, kun je natuurlijk nalezen in de Bijbel in het Bijbelboek Genesis.

Zo zie je maar dat de toekomst in Gods hand ligt, dat Hij met kleine gebaren al iets laat zien en waarmaakt. Ook nu doet Hij dat nog, al heb je dat net als Jozef misschien niet altijd even snel door. Maar onthoud dat wat God toen aan Abraham en Jozef duidelijk maakte ook is uitgekomen. Met de hulp van Hem worden dromen werkelijkheid.