fbpx

Gastblog: Hadar Cohen, het zoveelste slachtoffer

Hadar Cohenn
Deel deze post:
Lees ook:

Hadar Cohen, 19 jaar. Gisteren kende niemand haar. Alleen haar familie en vrienden. Nu is ze een held en kent heel Israël haar naam en gezicht. Ze was net twee maanden in dienst bij de grenspolitie.

Hadar werd neergeschoten bij de Damascuspoort in Jeruzalem door drie terroristen met vuurwapens, steekwapens en bommen, uit op het doden van Israëli’s. Omdat Hadar de terroristen tegenhield, werd erger voorkomen. Maar ze moest het met haar leven bekopen. Zwaar gewond werd ze naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze overleed aan haar verwondingen.

De drie terroristen werden ter plekke neergeschoten. De koppen in internationale kranten, ja, ook in Nederland luiden “Drie Palestijnen gedood.” Gisteren heb ik naar een van die Nederlandse kranten een ingezonden brief gestuurd.

Geachte redactie,

Uw berichtgeving over het conflict tussen de Palestijnen en Israël wordt steeds door suggestieve koppen in uw krant foutief weergegeven. Terroristen voeren een aanslag uit op Israëlische burgers waarbij die burgers in direct levensgevaar komen en de aanvallers uit zelfverdediging worden neergeschoten. Dit soort aanslagen gebeuren helaas dagelijks, al maandenlang. Een onaanvaardbare situatie voor ieder democratisch land waar ook ter wereld.

Uw kop vermeldt: ‘Palestijnen doodgeschoten in Israël’. Een volstrekt verkeerde weergave. Veel mensen lezen alleen de koppen van een artikel en begrijpen dan helemaal niet dat het een terroristische aanval betrof door extreme Palestijnen, en niet door Israëliërs.

U zou er goed aan doen hier op de correcte manier aandacht aan te besteden. Dat is uw journalistieke taak.

Hadar Cohen, het zoveelste slachtoffer. We gedenken haar met respect.

Deze blog werd geschreven door Joanne Nihom en verscheen eerder op christenenvoorisrael.nl.