fbpx

Het draait niet om ons!

2021 CVI website (31)
Deel deze post:
Lees ook:

‘What’s in it for me?’ Een vraag die je vast niet onbekend is. Wat levert het mij op? Wat krijg ik ervoor terug? Ik betrap me er zelf wel eens op dat ik dat ik soms ook zo denk als het gaat om het geloof. Dat ik vaak gericht ben op wat God en Jezus mij te bieden hebben.

Ooit hoorde ik iemand zeggen: “God heeft ons niet nodig, maar wil ons wel gebruiken”. God heeft een plan met deze wereld, maar jij en ik zijn niet cruciaal om dat plan uit te voeren. Soms zijn we zo druk bezig met onszelf, dat we vergeten welke grote dingen God doet. Ook de manier waarop we de Bijbel lezen. We trekken Bijbelteksten zo snel naar ons toe en betrekken deze op ons eigen leven. Terwijl het helemaal niet om ons draait, maar om God.

Als je van iemand houdt, dan wil je diegene steeds beter leren kennen. Zo werkt dat ook met God. Wat als we de Bijbel in de eerste plaats zouden lezen om God beter te leren kennen? Dan verschuift de focus. Het draait niet meer om wat het jou oplevert, maar om Wie God is. Dan ga je lezen over Zijn liefde, trouw en genade. Dan zal je ontdekken welke bijzondere weg hij met Zijn volk Israël gaat en wat Zijn plannen voor de wereld zijn. 

Het is best een uitdaging om de Bijbel op die manier te lezen. Het maakt je nederig, maar je raakt ook diep onder de indruk van de Schepper van hemel en aarde. Hij, Die alles in handen heeft, de wereld stuurt en Zijn plannen met de wereld aan het voltooien is. Hij, Die een eeuwige liefde heeft voor Israël, voor jou en voor mij.

Wil jij God beter leren kennen? Probeer dan eens op deze manier de Bijbel te lezen!

In deze video deelt ds. Henk Poot op welke manier we de Bijbel zouden moeten lezen: