fbpx

Hij komt, Hij komt!

Bernadette-Blog
Deel deze post:
Lees ook:

Afgelopen weekend klopte menig kinderhartje met grote verwachting, dat hij komt. En ja: ik heb het over Sinterklaas. Wacht, als je denkt dat deze hele blog over Sinterklaas gaat, dan heb je het mis.

Toen ik al die Sinterklaasliedjes weer voorbij hoorde komen, bedacht ik me hoe mooi het zou zijn als we zulke teksten niet één dag per jaar over de Sint, maar het hele jaar door over Jezus zouden zingen. Vol verwachting klopt ons hart, want Hij komt!

In de Bijbel wordt vaak geschreven over Jezus wederkomst en dan vooral in het boek Openbaringen. Maar ook in andere gedeelten, zoals in de brieven van Petrus. Hij schrijft  in 2 Petrus 3 vers 13:

Maar wij verwachten, overeenkomstig Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.’

In andere Bijbelvertalingen wordt gesproken over vertrouwen in plaats van verwachten. Als je deze twee woorden vertrouwen en verwachten naast elkaar zet, dan krijgt het een bijzondere betekenis. Je verwacht vol vertrouwen dat iets goed komt. Zo mag je er vanuit gaan dat God ook Zijn beloften nakomt. Als Jezus terugkeert op aarde, dan is er niet alleen een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, maar ook een Nieuw Jeruzalem. Tot die tijd zullen we vol verwachting wachten en waakzaam zijn wanneer dat zal zijn en weten we onze basis te vinden in de woorden van God.

Probeer je nu eens het Sinterklaasliedje uit het begin van m’n blog in te beelden, maar dan niet over Sinterklaas, maar over Jezus! Dan krijgt het een veel diepere betekenis. ‘Vol verwachting klopt ons hart’ en Hij komt, Hij komt!

Bernadette (27) studeerde Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede en deelt nu elke maand haar gedachten op isreality.nl. Ze blogt over haar ontdekkingsreis door de Bijbel en brengt alledaagse situaties in haar leven in verband met wat ze in Gods Woord leest.