fbpx

Ik omhels je

Bernadette-Blog
Deel deze post:
Lees ook:

Wanneer heb jij voor het laatst iemand omhelsd? Was het op een moment dat iemand je nodig had? Even een schouder om hem of haar heen? Of was het tijdens een vreugdevol moment?

In de Bijbel wordt erop verschillende manieren over omhelzen gesproken. Maar deze tekst uit Psalm 125 vind ik wel erg treffend: Rondom Jeruzalem zijn bergen, zo is de Heere rondom Zijn volk, van nu aan tot in eeuwigheid.

Deze tekst zegt niet alleen dat God Zijn volk Israël zal omhelzen, maar ook beschermen. Hij zal elk moment bij hen zijn. Nu, maar ook in de komende generaties. Het toont aan dat God een God van trouw en bescherming is.

Wat een bemoediging is het om dat te weten, als je kijkt naar de wereld van vandaag. Als je de voorgaande tekst op je laat inwerken, realiseer je je dat God te allen tijde wil beschermen. Hij laat niet los waarmee Hij begonnen is. Israël is daarmee het levende bewijs dat God niet zomaar iets opgeeft. Andersom laat het volk van God zien hoe trots zij is en ook niet opgeeft.

Daarin leren we een wijze les. God is bij je, altijd. Hij is Degene die je wil omhelzen op elk moment in je leven. Niet alleen jou, maar ook de mensen om je heen en niet alleen toen, maar ook nu en in de toekomst. Het is net of Hij tegen ons zegt ‘Ik omhels je en zal eeuwig bij je zijn’.

Bernadette (27) studeerde Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede en deelt nu elke maand haar gedachten op isreality.nl. Ze blogt over haar ontdekkingsreis door de Bijbel en brengt alledaagse situaties in haar leven in verband met wat ze in Gods Woord leest.