Isreality in Israël #1

WhatsApp Image 2018-08-07 at 21.16.13
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Zo… Onze eerste dag in Israël zit er op! Van onze voeten is na al het wandelen niet veel meer over, maar we hebben het er allemaal voor over gehad. Wat een gave dag hebben we achter de rug!

Na een heerlijk, uitgebreid Israëlisch ontbijtje (yoghurt, fruit, veel zoetigheid, maar je kon je bord ook volscheppen met rauwkost) begonnen we ons avontuur in Yad Vashem. Nou ja, avontuur is voor dit Holocaustherdenkingsmuseum niet echt een passend woord… Ontzettend indrukwekkend!

Persoonlijke verhalen, monumenten, krantenknipsels, schoenen van slachtoffers, kaarsjes voor kinderen die vermoord zijn… Wat een bizarre tijd moet het voor Joden zijn geweest. Bijna onvoorstelbaar!

We vervolgden onze trip naar de Oude Stad van Jeruzalem. Ik vergeet bijna onze super lieve gids Gina die we ontmoetten bij het ontbijt en onze dappere buschauffeur (dapper moet je hier wel zijn als chauffeur, wat een chaos kan het op de weg zijn🤣). Maar goed, de buschauffeur bracht ons boven op de Olijfberg en samen met Gina zijn we naar beneden gelopen.

Ondertussen overspoelde Gina ons met informatie en genoten we van de omgeving. Wat een wereld van verschil! Ten eerste: het verschil met Nederland, maar ook de verschillen in het land zelf. Christenen, Moslims, Armeniërs en Joden; iedereen loopt door elkaar!

Verder zagen we onder meer de Olijfberg, de Grafkerk, de gouden koepel, de Jaffapoort, de Damascuspoort, de Graftuin, Gethsemane en de Kidronvallei. We hebben veel indrukken opgedaan! 😊

Tussen de middag aten we trouwens een heeeerlijk broodje shoarma en een broodje falafel op een dakterras midden in de Oude Stad (met een topuitzicht!). Net voor het avondeten zwommen we nog even in ons zwembad op het dakterras van ons hotel, dineerden we met elkaar (goed eten hebben ze hier!😎) en sloten we de dag met elkaar af.

We zijn dankbaar voor de goede vlucht die we hebben gehad, met alle mensen die mee zijn (ook al kennen de meesten elkaar niet, we hebben het super gezellig!) en voor de mooie dingen die we hier meemaken. Morgen koken en verven. 💪 God is goed!

Shalom van Marinke vanuit Jeruzalem.

Isreality.