fbpx

Isreality in Israël #2

WhatsApp Image 2018-08-09 at 23.06.37
Deel deze post:
Lees ook:

Shalom! De tweede dag in Israël maar de eerste dag dat we vrijwilligerswerk hebben gedaan. We begonnen iets later dan gepland maar dat mocht de pret niet drukken.

Een deel van de groep heeft geholpen in een gaarkeuken en het andere deel is aan het klussen geslagen in Kiryat Hayowel, een arme wijk in Jeruzalem. We willen hiermee in de voetsporen van de gemeente in Macedonië treden.

Zij hebben het namelijk goedgevonden, en zij zijn het ook aan hen verplicht. Immers, als de heidenen aan hun geestelijke weldaden deel gekregen hebben, zijn zij ook verplicht hen met stoffelijke te dienen. 
– Romeinen 15:27

De Bijbel roept ons om op het Joodse volk te dienen. Wij hebben vanuit hen immers het evangelie ontvangen.

We kregen eerst kort uitleg wat het doel is van het project waar we voor werken en waarom die paar dagen dat wij hier zijn toch heel belangrijk zijn.

Met een enthousiaste groep die bestaat uit enkel superleuke mensen gingen we aan de slag. Het grootste deel ging verven en twee stoere dames zijn gaan tuinieren. Ondanks de brandende zon hebben ze flink wat werk verricht!

Ook de ververs hebben flink de handen uit de mouwen gestoken en behoorlijk wat vierkante meters in een nieuw jasje gestoken.

Rond 16.00 uur waren we terug in het hotel. Daarna hebben we een paar uur kunnen zwemmen, bijslapen en andere dingen voor onszelf kunnen doen.

Na het eten zijn we begonnen aan een ‘holy city tour’. Onder leiding van een rabbijn kregen we een rondleiding door de Oude Stad van Jeruzalem. We kregen veel nieuwe informatie en eindigden bij de Klaagmuur. Dit is één van de meest omstreden stukjes aarde, maar ook een prachtig en indrukwekkend gedeelte van Jeruzalem. Dit was tevens de afsluiting van weer een mooie dag in het beloofde land!