fbpx

Isreality in Israël #3

Shalom!

Deze dag in Israël begon met een lekker ontbijtje in ons hotel, waarna we in twee groepen uiteen gingen. De ene groep naar Kiryat Hayowel en wij gingen naar Hineni.

Deze organisatie zet zich in voor armen en Holocaustoverlevenden met een trauma. Hier hebben we geholpen met het eten snijden, maaltijdbakjes klaarmaken en schoonmaken. Het was mooi om te zien dat de mensen super dankbaar waren met het werk wat we deden.

Als afsluiting van de werkdag hadden we een gesprek met Benjamin de directeur van Hineni (hij is zelf Joods). Benjamin vertelde ons dat we als christenen en Joden elkaar moeten steunen en schouder aan schouder moeten staan in deze moeilijke tijd.

’s Avonds kregen we bezoek van een rabbijn, waar we allemaal vragen aan mochten stellen over het geloof en Joodse tradities. Hij wist alle Bijbelversen uit zijn hoofd en kon onze vragen beantwoorden vanuit de Bijbel.

Een prachtige dag met veel indrukken!

Isreality

Isreality

Hi! Wij zijn de webredactie van isreality.nl en we proberen je dagelijks te inspireren. Heb jij een tip? Mail 'm naar redactie@isreality.nl!
Leuk? Deel!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email