fbpx

Isreality in Israël #4

WhatsApp Image 2018-08-11 at 19.05.29
Deel deze post:
Lees ook:

Hallootjes!

Wauw, wauw en nog eens wauw! Wat een belevenissen hier. We hebben ons nog geen dag verveeld. ook vandaag was super tof! Half 11 werden we opgehaald door onze altijd vrolijke buschauffeur. Hij bracht ons naar de bestemming Sde Bar. Daar eenmaal aangekomen zagen we een prachtig landschap met het besef dat Jezus hier rondgelopen heeft. Een man legt ons uit met wat voor intentie Sde Bar opgezet is.

De jongeren worden hier voorbereid op hun diensttijd. Ze willen de jongeren een familie gevoel geven. We worden mee genomen naar de dieren en het blijkt dus dat jongeren hier onderwijs krijgen door in de praktijk aan het werk te gaan.

Eenmaal ‘losgelaten’ werden sommigen van ons heel enthousiast! Er waren slangen, konijnen, ezels een vosje en spinnen. Gigaveel verschillende dieren. Mannen op paarden en trekkers voor de landbouw. De term angsten overwinnen was zeker aanwezig. Wat gaaf, dingen doen die je niet durft. Het is mooi om te mee te maken hoe de ‘samenleving’ ook kan.

In de middag zijn we met z’n allen richting het dak van het hotel gegaan om een duik te nemen in het zwembad. Lekker even afkoelen met 35°C.

Rond 18:45 zijn we vertrokken met onze enthousiaste buschauffeur richting de Klaagmuur. Wat een belevenis en wat een verschil met Nederland. Geweldig om te zien, de mannen mogen links naar binnen en de vrouwen rechts. De meeste mannen dragen iets op hun hoofd.

Ze dansen, zingen en hebben totaal geen schaamte. Sommigen van ons hebben meebgedanst en gezongen. Heerlijk, even gek doen. Hoe gaaf is het om te mogen vieren in Israël dat Jezus leeft. Hierna zijn we met een groepje Joodse Hollanders meegegaan en mochten we getuige zijn hoe zij de sabbat vieren. Ook dit was supergaaf!

Ofterwijl een mega leuke dag!

Groetjes van Hinke uit Friesland! ;)