fbpx

Isreality in Israël #5

header
Deel deze post:
Lees ook:

Shalom!

De vijfde dag moesten we om 7:30 klaarstaan, wat betekende dat we echt vroeg op moesten staan en ontbijten. Het was ook shabbat en dat viel te merken. De helft van de liften waren uitgeschakeld en op de altijd drukke weg was nu geen auto meer te bekennen. Het was echt bijzonder om te zien dat alles in deze wijk stil lag.

We zijn langs vier bijzondere plekken in het gebied rond de Dode Zee gegaan. Als eerste gingen we naar de Jordaan, naar de plek waar vermoedelijk Jezus gedoopt was. Tegenwoordig staan er bordjes bij de rivier met “border ahead” en aan de overkant wappert de Jordaanse vlag. Daarna gingen we verder naar Ein Gedi, de rotsen waar David een stukje mantel van Saul had afgesneden. Hier kregen we een beeld van waar David zicht vermoedelijke had verstopt. Alleen hadden wij waarschijnlijk iets meer moeite met de warmte, het is dan ook niet makkelijk… Hiken met een temperatuur van 38 graden. Dus gingen de meesten van ons verkoeling zoeken bij de watervallen.

Na ons avontuur in het natuurpark Ein Gedi kregen we een uitgebreide picknicklunch van onze gids Gina. Daarna gingen we naar Masada, waar Herodes de Grote drie paleizen had gebouwd, met een bijzonder verhaal. Het was erg interessant. Momenteel is het een ruïne dat voor een klein deel herbouwd is.

Als laatste gingen we naar de Dode Zee om lekker rond te dobberen en ons in te smeren met de klei. Sommigen waren daar zo’n fan van dat ze een flesje hebben gevuld om ook thuis te kunnen gebruiken, wat toch eigenlijk een goed idee was. Al met al was het een interessante dag en hebben we veel geleerd over Israël, van nu maar ook van toen.