Isreality in Israël #7

header
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Helaas is het al onze laatste volledige dag in Israël… Wat vliegt de tijd toch voorbij hier in Jeruzalem! Uiteraard gaan we proberen zo veel mogelijk uit deze laatste dag proberen te halen. Wat is er dan mooier, dan je laatste dag te gebruiken om te geven aan de gemeenschap?

’s Ochtends waren we al vroeg uit de veren om nog voor een laatste keer vrijwilligerswerk te doen. We hadden allemaal geproefd van het werk op beide plaatsen, namelijk Hineni (de gaarkeuken) en Kiryat HaYovel (een arme wijk). Dit gaf ons de mogelijkheid om onze persoonlijke plek naar voorkeur te kiezen voor deze laatste keer.

Speels project

Wij hadden gekozen om verder te klussen in Kiryat HaYovel dus zullen we jullie wat meer vertellen over deze intensieve dag! Om de buurtbewoners van deze wijk te stimuleren worden tal van projecten bedacht. Zo hebben wij deel genomen aan een actief en speels project om de vooruitgang van deze buurt te verzekeren.

Door het ontwerpen van bepaalde borden die verspreid over de wijk opgingen, kan iedereen deelnemen aan een wandelroute met bepaalde opdrachten. Elk van deze opdrachten waren uniek en hadden betrekking tot de buurtbewoners.

Zo was één van de opdrachten bijvoorbeeld om de onlangs geplante bloemetjes van de buurtbewoners water te geven. Op deze manier wordt er gezorgd voor een simpele en leuke manier om de buurt te onderhouden.

”De golven in de zee waren fenomenaal”

Maar natuurlijk kent niet iedereen deze buurt op zijn duimpje! En daar kwamen wij handig van pas. Meestal is het niet bepaald een voordeel om een buitenstaander te zijn, maar in dit geval was dit alles behalve waar. Door eerder onbekend te zijn in de buurt hadden wij als groep een frisse kijk op de duidelijkheid van de wandelroutes.

Om dit te verzekeren kreeg iedereen een kleur en wandelroute toegewezen. De strepen de we moesten maken in 3 verschillende kleuren gedurende de wandelroutes is een algemeen gebruik in Israël. Zo indiceert elke streep een andere wandelroute, deze verschillen dan in duur en afstand.

Na het uitvoeren van deze taak hebben de verantwoordelijken voor dit project ons verwend met een gezellige picknick in het park. Dit was een zeer mooie manier om het vrijwilligerswerk gezamenlijk af te ronden. Met de duizendmaal dank van de buurtbewoners en de verantwoordelijken van het project kon onze dag dus niet meer stuk!

Contrast

Jammer genoeg was het daarna tijd om in te pakken en wegwezen… naar Tel Aviv! Uiteraard was deze stad een heel contrast met het religieuze Jeruzalem. Ondanks het verdriet om Jeruzalem te verlaten was het aankomen in deze kuststad ook een leuk extraatje. We konden hier genieten van zon, zee en strand. De golven in de zee waren fenomenaal en het water was verrassend warm, wat het een heerlijke duik maakte!

We hadden allemaal een dubbel gevoel tijdens onze eerste en laatste avond in Tel Aviv. Om voor een laatste keer nog eens voluit te genieten van elkaar, hebben we dit gevierd met een gezellig drankje en wandeling langs de kust. Voor de sportievelingen onder ons was er ook de mogelijkheid om volleybal te spelen op het strand…

Al met al een vermoeiende maar fijne laatste dag!

Groetjes van Hinke & Martina!

Isreality.