Isreality op bezoek bij Julia in Israël!

Blogheader Julia
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

Maandagmorgen half negen, een grote groep enthousiaste jongeren komt het gebouw van Aleh in Jeruzalem binnengewandeld. De Nederlandse jongeren die deelnemen aan de Isrealityreis naar Israël brengen een bezoek aan Aleh en krijgen een kijkje in het zorgnetwerk.

Ik neem de groep in mij op en zie dat de jongeren aandachtig luisteren naar hetgeen er wordt verteld. De positieve en geïnteresseerde houding van de jongeren doet mij goed en maakt het makkelijker om hen een beetje mee te nemen in de wereld van Aleh.

Aleh: een warm en liefdevol huis voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Een huis waar elk individu op hetzelfde niveau liefde en respect verdient en de mogelijkheid krijgt om te ontwikkelen tot het volle potentieel. Kwaliteit van leven ongeacht de conditie en achtergrond van het kind.

Ik had het voorrecht om samen met twee anderen de Isrealitygroep rond te leiden. Tijdens de rondleiding raakte ik in gesprek met een aantal jongeren. Sommigen waren nog nooit in Israël geweest; anderen al wel. Maar voor allemaal bracht deze reis een stuk verdieping.

Zo vertelde een van de jongeren: ‘Je doet dingen die je zelf niet zo snel doet als je op vakantie gaat naar Israël. We bezoeken bijzondere plekken, zoals Aleh, en hebben bijzondere gesprekken die je aan het denken zetten. Ook doen we enkele uren vrijwilligerswerk waardoor we in contact komen met de bewoners. Op deze manier beleven we Israël op een andere manier dan we normaal zouden doen. Ik leer de andere jongeren steeds beter kennen en maak nieuwe vriendschappen.’

Kortom, een unieke beleving van het land en een perfecte manier om andere jongeren te leren kennen!

De jongerengroep voor het gebouw van Aleh in Jeruzalem!

Isreality.