fbpx

Mijn droom is uitgekomen: wonen in de stad van goud

Blogheader Julia
Deel deze post:
Lees ook:

Mijn gedachten gaan terug naar mijn kindertijd. Ik groeide op in een gelovig gezin waar betrokkenheid bij Israël en het Joodse volk altijd centraal stond. De Bijbelse feesten werden bij ons thuis gevierd en gebed voor Israël was belangrijk. Van jongs af aan voelde ik betrokkenheid bij en liefde voor het Joodse volk.

Ik herinner mij nog goed dat ik samen met mijn twee zussen een stad bouwde van blokken: Jeruzalem. Met maanvormige blokken bouwden we de poorten van Jeruzalem. We hadden zo onze eigen fantasie over hoe deze stad eruit zou zien. Tot de dag kwam dat wij met onze familie voor de eerste keer naar Israël reisden. Samen met mijn twee zussen zat ik op de achterbank van de auto en we naderden Jeruzalem. We reden omhoog, de berg op, en plotseling kwam Jeruzalem in zicht. We vielen stil en waren, hoe jong ook, vol ontzag voor deze stad. Een moment dat wij nooit zullen vergeten.

Er heerst een bijzondere atmosfeer in Jeruzalem.

Onlangs luisterde ik naar het lied van Christian Verwoerd, die zijn eigen versie maakte van het lied ‘Yerushalayim Shel Zahav’ oftewel Jeruzalem stad van Goud. De tekst van het lied raakte mij en ik realiseerde mij opnieuw hoe bijzonder Jeruzalem is. De stad die God herstelt en bouwt, de stad waar God zichtbaar aanwezig is en waarover Hij waakt, de stad waar Gods woord wordt vervuld. Jeruzalem, de stad waar het om draait en die bezoekers trekt vanuit de hele wereld.

Al luisterend naar dit prachtige lied dacht ik aan de oude stad van Jeruzalem met haar smalle straatjes en de Kotel (Klaagmuur) waar dagelijks mensen samenkomen om te bidden. Er heerst een bijzondere atmosfeer in Jeruzalem. Als klein meisje droomde ik ervan om te wonen in Jeruzalem. Jaren later kwam mijn droom uit en mijn dankbaarheid is groot.

Dit zegt de Heere van de hemelse machten: Brandend van liefde neem Ik het op voor Jeruzalem en Sion. (Zacharia 1:14)

Wat is er toch zo bijzonder aan Jeruzalem? Jeruzalem betekent stad van vrede. Maar komt die vrede er ooit wel? Tijdens de jongerenconferentie van thinc. en Isreality van 25-27 oktober ontdek je wat het internationaal recht én de Bijbel ons duidelijk maken over de meest besproken stad ter wereld.