fbpx

Onverwacht concert in de heuvels van Israël

Blogheader Julia
Deel deze post:
Lees ook:

Ik zal Uw dierbare naam schreeuwen, ik noem U G-d. Ik ben U mijn leven en mijn dank verschuldigd. Ik noem U G-d, ik noem U G-d.

Omer Adam, een van de bekendste Israëlische zangers. Menig Israëli luistert naar zijn muziek en tickets voor zijn concerten zijn in no-time uitverkocht. Het was een wens van mij om ook eens een concert van Omer bij te wonen, maar gezien de hoge ticketprijzen was dit er nog niet van gekomen. Tot op die ene warme avond….

‘’Hoor jij dat ook?’’ vraag ik aan een vriend met wie ik op een terras in Rishon Lezion zit. De muziek lijkt te komen uit de geluidsboxen van een restaurantje iets verderop in de straat. Maar al snel realiseer ik mij dat de muziek van verder weg komt. Nieuwsgierig geworden lopen we in de richting van het geluid en al gauw zien we de flitsen van een lichtshow, het is een concert! Van jawel, Omer Adam! DE Omer Adam. We springen in de auto en sjezen richting concert.

Op de desbetreffende avond gaf de bekende Israëlische zanger een concert in een dal in de omgeving van Rishon Lezion. Vanaf de heuvels was er goed zicht op het concert en de enorme schare fans. Op de heuvels rondom het concert allemaal mensen die geen kaartje hadden weten te bemachtigen, maar ook vanaf hier was het concert goed te volgen.

Het wordt allemaal toegewijd aan G-d.

‘’Ja, hier stoppen!’’ We parkeren de auto en stappen uit. Een perfect uitzicht op het concert van Omer. Ik grinnik, heb ik dat toch maar mooi voor elkaar gekregen. Gratis en voor niets een concert van Omer Adam bijwonen. Ik luister aandachtig en hoor een bekend liedje. Een liedje dat ik al heel vaak heb beluisterd omdat de tekst zo mooi is.

In dit liedje wordt God bedankt voor elke nieuwe morgen. Bedankt voor kleding zodat we het niet koud hebben, bedankt voor eten zodat we geen honger hoeven te lijden, bedankt voor talenten die ons zijn toebedeeld en voor de vreugde die Hij ons schenkt. Het wordt allemaal toegewijd aan G-d.

De menigte zingt mee en het raakt mij. Deze Joodse zanger brengt door middel van zijn concert zijn geloof over en bezingt het prachtige thuisland Israël. De menigte zingt samen met Omer Adam: ‘Ik zal Uw dierbare naam schreeuwen, ik noem U G-d. Ik ben U mijn leven en mijn dank verschuldigd. Ik noem U G-d, ik noem U G-d’.