fbpx

See you in Jerusalem!

Blogs Eline
Deel deze post:
Lees ook:

Op de grond van mijn kamer liggen schoenen, lange rokken, een Hebreeuwse Bijbel, toiletspullen, tassen en een grote witte koffer. Ik ben er klaar voor; voor tweeënhalve maand ga ik naar Gods beloofde land om te zien wat Gods plan is met Zijn volk.

Waarom, zul je vragen, waarom ga je daarheen in deze tijd van ‘oorlog en onrust’? Omdat ik geloof dat God iets wil vertellen aan ons over Zijn volk en over Zijn plan met deze wereld en dat Hij mensen zoekt om deze boodschap te vertellen. En ja, misschien ben ik wel een beetje gek en anders dan anderen… Ik wil gehoorzaam zijn en daarom ga ik naar de Oude Stad van Jeruzalem om bij het Bed&Breakfast van Christ Church te werken.

Daarnaast zal ik voor isreality.nl blogs schrijven en meewerken aan Beloofd Land, een programma van Groot Nieuws Radio dat op zaterdagavond tussen acht en negen op 1008 AM wordt uitgezonden. Mijn doel is om Israël te verbinden met Nederland en dat christenen in Nederland de verhalen gaan horen van het volk waar wij door Jezus mee verbonden zijn.

Het afgelopen jaar ben ik voor twee weken naar Israël gegaan. Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig stapte voelde ik: dit is speciaal. Misschien dat je dit gevoel wel herkent. Na een paar dagen kreeg ik al een sterk verlangen om voor een langere tijd terug te keren naar Israël. Eigenlijk dacht ik dat dit gevoel wel weg zou gaan, maar terug in Nederland bleef het verlangen. Het ‘Jeruzalem-syndroom’ had ik dus flink te pakken.

Dit is trouwens een bestaand syndroom, in Jeruzalem schijnt er in het ziekenhuis zelfs een aparte afdeling voor het ‘Jeruzalem-syndroom’ te zijn! Misschien heb je wel eens op YouTube een filmpje gezien van iemand die zich voordoet als Jezus of Elia en de mensen in Jeruzalem wil vertellen dat hij Jezus is. Volgens mijn dokter was dit bij mij niet het geval en was ik verder oké en kon ik mijn reis gaan plannen.

Komende maandag vertrek ik naar Israël en vanaf die tijd zal ik hier op isreality.nl mijn verhalen delen met jullie. Ik ben vooral op zoek naar de bijzondere verhalen over de Joodse bevolking en ik wil een helder beeld laten zien van hoe Israël écht is. In Nederland hebben we helaas vaak te maken met eenzijdige journalistiek en horen we vaak niet de verhalen van de Joden zoals ze werkelijk zijn. Misschien heb je wel eens iets gehoord van ‘Israëlische kolonisten’ die op braakliggende grond in Israël nederzettingen bouwen, omdat ze geloven in Gods Woord.

Als er in de Bijbel staat dat ze de bergtoppen van Israël moeten bewonen, dan doen ze dat. Met gevaar voor hun eigen leven en dat van hun kinderen: alle kinderen gaan daar in gepantserde bussen naar school. De oorlog van een tijdje terug ging hier met name om, omdat drie Israëlische, kolonistische, jongeren werden vermoord door Hamas. Mijn hoop is dat ik deze verhalen voor jullie dichtbij kan halen en jullie een helder beeld kan geven over onze broertjes en zusjes van het Joodse volk.

Mocht je in Jeruzalem zijn en zin hebben in een bakkie, kom dan langs bij Christ Church. Dit ligt op het plein waar de ‘Tower of David’ ligt, vlakbij de Jaffapoort. Als je even rondvraagt dan ben je er zo. ‘See you in Jerusalem’ Dat is een oud Israëlisch gezegde waarmee de Joden elkaar begroetten, omdat ze elkaar elk jaar weer zagen op het Pesachfeest in Jeruzalem.

Eline besloot haar werk als docent achter zich te laten en voor drie maanden naar Israël te gaan. Daar blogte ze elke week voor isreality.nl over bijzondere ontmoetingen, het leven in Jeruzalem en verrassende ontdekkingen.