fbpx

Gastblog: Twee tekenen van hoop

Sprekers Chr. voor Israel
Deel deze post:
Lees ook:

[wc_box color=”warning” text_align=”left”]

Directeur Roger van Oordt van Christenen voor Israël is net terug van een kort verblijf in Israël. Over de ontmoetingen en ervaringen die hij daar had schrijft hij deze week voor christenenvoorisrael.nl enkele korte blogs. Deze blog namen we over gaat over twee tekenen van hoop die hij in Israël zag.

[/wc_box]

Allereerst dit: Israël is bijna wanhopig over de deal die de volkeren onder leiding van Amerika met Iran gesloten hebben. Een overeenkomst die binnen de kortste keren door Iran gebroken zal worden. Dan zijn echter de 100 miljard aan tegoeden vrijgegeven en zal de handel niet meer gebroken kunnen worden. De westerse landen, met China en Rusland, staan te popelen om Iran van wapens en goederen te voorzien.

Iran heeft steeds gezegd dat over de vernietiging van Israël niet te onderhandelen valt. Op de avond voor het akkoord werden nog Amerikaanse en Israëlische vlaggen verbrand, in aanwezigheid van president Rouhani van Iran. Hoe blind moet je zijn om te niet in te zien dat deze deal enkel tot meer geweld en machtsmisbruik zal leiden?!

De vraag is nu: moet Israël zich nóg meer zorgen gaan maken? Menselijkerwijs gesproken spreekt dat eigenlijk voor zichzelf. Maar als we zien hoe de Heere God Zijn volk in Israël de afgelopen (bijna) 70 jaar bewaard heeft en gered uit alle uitzichtloze situaties, dan beslist niet. Op dit moment is Israël het veiligste land in het Midden-Oosten. Bedreigd? Ja, van alle kanten, maar omringd door engelen, zoals in de tijd van de profeet Elisa. Als je je ogen open hebt dan mag je het zien.

Psalm 23
Timothy Kazoura vertelde me na het overlijden van zijn vader George dat hij zijn zusje Loïs ophaalde van de supermarkt in Carmiel, waar zij werkt. De Joodse bazin van de Arabische Loïs condoleerde Timothy met het verlies van zijn vader. Timothy vertelde haar dat Psalm 23 hen veel troost gaf. De Heere is mijn herder, mij ontbreekt niets. Zij was verbaasd dat hij zo de Tenach (het Oude Testament) citeerde. Hij mocht vertellen dat de God van Israël zijn Vader is. Hij zei dat als hij zijn dochter belooft om morgen samen een stukje te gaan fietsen, zij er ook vast op rekent dat hij dat doet. En natuurlijk doet hij dat dan ook. Zo, zei hij, is het ook met de God van Israël. Hij heeft vele beloften aan Israël gedaan en Hij houdt zich er aan.

Zo, zei hij, is het ook met de God van Israël. Hij heeft vele beloften aan Israël gedaan en Hij houdt zich er aan.

Speciale boodschap
Een goede vriendin van me stond afgelopen week bij het tramstation in de Jaffa Street in Jeruzalem. Veel mensen stonden te wachten op de tram. Opeens kwam er een Arabische man naar voren, die met grote stemverheffing in het Hebreeuws riep dat hij een speciale boodschap had. Hij verkondigde:

“Ik kom uit Ramallah, mijn familie wil mij niet meer zien! God heeft mij in een visioen laten zien dat Hij het Joodse volk liefheeft en dat ik hen op gelijke wijze mag liefhebben. Ik vind het verschrikkelijk wat jullie wordt aangedaan en belijd oprecht berouw.”

Toen kwam de tram;  sommige Joden schudden de man de hand, anderen draaiden hun hoofd weg. Mijn vriendin ging naar hem toe en vroeg of hij christen was. Hij vertelde dat Jezus aan hem was verschenen en dat hij met al zijn kracht zou getuigen dat de God van Israël Zijn volk liefheeft.

Deze man was zeker niet een beetje kierewiet, maar de Heere God had hem aangeraakt.

We mogen ons verheugen in Zijn onwankelbare trouw.