Waarom Israël?!

Paul-Blog
Geschreven door:
Deel deze post:
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Lees ook:

‘Misschien is het leuk als jullie de volgende keer wat voorwerpen over Israël meenemen’ grapt iemand sarcastisch, wijzend naar een blauwe tafel met daarop allerlei attributen en tientallen boeken over ‘Waarom Israël?’.

Bij veel Israël-bijeenkomsten waar ik vroeger als kind mee naartoe moest, waren de vlaggen en voorwerpen die Israël typeren overvloedig aanwezig. Bovendien lag de gemiddelde leeftijd van de bezoekers ver boven de 50 jaar. Er heerste naar mijn idee een enorme ‘hyperigheid’ rondom het thema Israël. Ik ervoer die ‘klik’ met Israël niet zoals mijn ouders dat wel deden. Sterker nog, het begon mij op den duur wel eens tegen te staan. Het leek er soms op dat alles om Israël zou moeten draaien. Er speelden veel vragen bij mij zoals: Is de kerk niet hetzelfde als Israël? God is toch een persoonlijke God? Moet ik dan soms joods worden? Wij hebben Jezus toch? Is het huidige Israël nog steeds het Israël uit de Bijbel?

In de zomer van 2012 ben ik met een groep jongeren naar Israël geweest om antwoorden te zoeken op bovenstaande vragen. Tijdens het proclameren op de muren in Jeruzalem, waarbij je God mag herinneren aan Zijn beloften, ging de Bijbel voor mij open. Blijkbaar gelden er nog steeds beloften voor het volk Israël. God heeft kennelijk nog niet afgedaan met Zijn volk. Maar om heel eerlijk te zijn, kwam ik met meer vragen thuis dan ik was vertrokken. In de jaren daarna heb ik besloten om eens echt de Bijbel te gaan lezen. Dus niet alleen het Nieuwe Testament en Spreuken, maar van kaft tot kaft uitzoeken wat de rol van Israël is in Gods heilsplan en wat daarin ook mijn rol als christen is.

Bij mijn christelijke studentenvereniging ben ik ondertussen samen met een goede vriend begonnen om ook andere leeftijdsgenoten mee te nemen in deze zoektocht. Mag ik jullie in de volgende blogs ook meenemen?

Paul (24) is op ontdekkingsreis door Gods plan met Israël en de kerk. Hij neemt je graag mee in zijn zoektocht en blogt daarom elke maand voor isreality.nl!  

Isreality.