fbpx

Annieta (21): “Het Isrealityweekend geeft verdieping en verbinding”

Isrealityweekend 2023
Deel deze post:
Lees ook:

Annieta bezocht afgelopen november het Isrealityweekend, waar ze samen met 40 anderen nadacht over het thema ‘Israël, wat moet je dáár nou weer mee?’. Ze legt je graag uit waarom ze naar het weekend kwam, hoe haar ervaring was én waarom jij naar het volgende weekend zou moeten komen!

Waarom ben je naar het Isrealityweekend gekomen?

Het thema van het weekend sprak me erg aan. Als christen kun je Israël niet negeren en is het goed om je hierin te verdiepen. Verder heb ik weinig leeftijdsgenoten in mijn omgeving voor wie het geloof belangrijk is. Het leek mij daarom een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en meer over Israël te leren. Daarnaast is het weekend betaalbaar voor studenten, wat natuurlijk ook een groot pluspunt is.

Wat waren je verwachtingen van het weekend?

Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten en heb het gewoon over mij heen laten komen. Ik had vooraf geen flauw vermoeden van wie er nog meer naar zo’n weekend zouden komen en wat ik ervan kon verwachten.

Hoe heb je het weekend ervaren?

Ik vond het een heel tof weekend. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt die net zoals ik bewust bezig zijn met het geloof. Verder was alles heel goed geregeld en was het fijn dat er zoveel ruimte was om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwerpen van de Bijbelstudies. In de gespreksgroepjes kon je echt de diepte in naar aanleiding van wat de spreker had verteld.

Wat vond je het meest waardevol tijdens het weekend?

Ik vond het waardevol dat het weekend laagdrempelig was. Hierdoor raakte je ook in gesprek met jongeren uit andere kerken en door samen na een Bijbelstudie de Bijbel te openen en in gesprek te gaan over de behandelde onderwerpen, leer je veel van en met elkaar.

Is je beeld van Israël en het Joodse volk positief veranderd? Zo ja, hoe?

Ik had al een positief beeld van Israël en het Joodse volk en dit is zo gebleven. Tijdens dit weekend kwam Lea Farkash, een Joodse vrouw, vertellen over het Joodse volk en hun gewoontes en gebruiken. Dit was super interessant en ik heb hier veel van geleerd.

Waarom zouden anderen ook naar het komende Isrealityweekend moeten komen?

Als christen schiet in het dagelijks leven het Bijbellezen en bidden er nog wel eens bij in als het druk is. Tijdens dit weekend ben je echt een paar dagen bewust bezig met een geloofsonderwerp waar je je samen met leeftijdsgenoten in verdiept. Verder is er ook veel ruimte om elkaar te leren kennen, voor spelletjes en het maken van muziek. Het is goed geregeld, laagdrempelig en betaalbaar.

Enthousiast geworden? Van 14 t/m 16 april 2023 organiseren we weer een tof Isrealityweekend! Deze keer denken we na over het thema ‘Durven als Daniël’. Ga je mee?

Klik hier voor alle info/aanmelden!