fbpx

Ontroerend: Knuffelen met geblinddoekte Joodse man

blindfolded hug experiment
Deel deze post:
Lees ook:

De laatste tijd is Jodenhaat over de hele wereld enorm toegenomen. De Joodse Meir Kalmanson (Meir Kay) uit New York besloot een sociaal experiment uit te voeren. Zijn doel was om vrede en begrip te krijgen voor het Joodse volk, juist in deze tijd van toenemend antisemitisme.

Wat liefde kan doen

Kay filmde zichzelf toen hij geblinddoekt op straat stond met uitgestrekte armen. Hij bood gratis omhelzingen aan aan mensen die dit wilden. Voor hem stond een bord met de tekst: ‘Ik ben een Jood. Ik sta voor vrede, en jij? Laten we elkaar omhelzen en de wereld laten zien wat liefde kan doen!’

Ik ben een Jood. Ik sta voor vrede, en jij?

Kay zegt op Instagram: “Al 30 seconden nadat ik was gaan staan, begonnen mensen naar me toe te komen om me een knuffel te geven.” Sommigen omhelsden hem en liepen weer weg, anderen bleven even staan praten. Een vrouw vertelde dat ze moslima was. Een andere man zei: “Ik ben een Palestijnse moslim die tegen antisemitisme is. Ik onderwijs de mensen in mijn omgeving elke dag. Ik doe wat ik kan.”

Verbinding

Christenen, atheïsten en nog veel meer verschillende mensen stopten om Kay een knuffel te geven. Hij legt uit: “Met de enorme toename van antisemitisme ging ik de straat op om op te staan voor vrede, begrip en verbinding. Ik had veel open en eerlijke gesprekken, die me er alleen maar aan herinnerden dat we niet zo verschillend zijn als we lijken. Mijn boodschap is: Houd van elkaar en respecteer elkaar. Laten we in deze wereld opstaan voor vrede!”

Kay zegt ten slotte: “Door alle chaos kun je je verward, bang, boos en alleen voelen. Juist daarom is het zo belangrijk om die verbinding te zoeken. Ga het gesprek aan, geef en ontvang een knuffel. Hoe verschillend we ook zijn, uiteindelijk willen we allemaal vrede!

Bekijk hier de ontroerende video:

Foto: YouTube

Bekijk ook: Yossi (21) ging van gevangene naar IDF-officier!