fbpx

Oproep: Bid voor de vrede van Israël en Jeruzalem!

Bid
Deel deze post:
Lees ook:

Op dit moment is het erg onrustig in Israël. Op verschillende plaatsten in het land, waaronder in Jeruzalem, zijn spanningen, rellen en geweld. Daarom vragen we jullie om mee te bidden voor de vrede in het land.

Wat is er gebeurd?

Vanmorgen vroeg, donderdag 2 februari 2020, raakten meer dan tien soldaten gewond bij een zogenaamde car-ramming in Jeruzalem. De zogenaamde Golani-brigade was in de hoofdstad voor hun eedaflegging en inhuldiging bij de Klaagmuur toen een auto op hen in reed.

Daarnaast was er een schietpartij in de Oude Stad van Jeruzalem en braken er rellen uit tussen het leger en Palestijnse demonstranten. Ook bij de gazastrook worden weer raketten afgevuurd en zijn er spanningen in het noorden van Israël. Al met al een spannende tijd, dus.

Waar komt dit ineens vandaan?

Zoals je misschien weet, kwam het vredesplan van president Trump op tafel. Daar kwam natuurlijk veel reactie op, waaronder ook veel tegenstand. Daarnaast zijn er over een maand weer verkiezingen, wat ook voor de nodige spanning kan zorgen. Het is niet precies bekend wat de oorzaken zijn, maar op dit moment is de rust ver te zoeken.

Waar kan jij voor bidden?

Allereerst mag je bidden om vrede. Bid dat de rust weer terugkeert in Israël en bid om Gods bescherming. Dank Hem dat Hij bij Zijn volk is als een muur van bescherming, ook nu. Bid ook voor de slachtoffers van al het geweld en terreur.

Doe jij mee?

Wil je dagelijks Israël meenemen in je gebed? Dat is mooi! Om je daarbij te hebben, kan je deze gebedskalender gebruiken.