fbpx

Johanna: “Ik leg de Bijbel naast het nieuws”

Johanna
Deel deze post:
Lees ook:

“Israël is een bijzonder land”, vertelt Johanna. “Het is niet alleen mijn favoriete vakantieland, maar ook het land waar veel Bijbelverhalen zich hebben afgespeeld. Ik vind het interessant om de Bijbel naast het nieuws over Israël te leggen, omdat ik geloof dat God trouw is aan Zijn woord en aan Zijn beloftes aan Israël.”

“Tijdens m’n vakanties in Israël heb ik genoten van het contact met de bevolking, van het Joodse volk en hun gastvrijheid. Jammer om te horen dat ze het gevoel hebben dat iedereen tegen ze is. Ik vond het fijn om aan te geven dat we van hen houden en ook van de God van Israël. We zijn broers en zussen van elkaar.”

Ik was zelf altijd een beetje sceptisch over christenen die met Israël bezig zijn.

“Ik was zelf altijd een beetje sceptisch over christenen die met Israël bezig zijn, maar de laatste jaren ben ik steeds meer gaan ontdekken dat het Joodse volk een speciale plek heeft. Tegenwoordig wordt er bij ons thuis zelfs al af en toe Joods gekookt. De gerechten doen me denken aan de fijne tijd in Israël. Op die manier haal je een beetje van de rijke Israëlische cultuur in huis.”