fbpx

Amir Tsarfati: “God vervult Zijn beloften aan Israël”

Levensverhaal Amir Tsarfati

Een bekende en gewilde spreker: Amir Tsarfati. Hij is de oprichter van Behold Israel, een organisatie die vanuit Bijbelse context betrouwbare informatie geeft over Israël en de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Lees hier zijn verhaal!

Getuigenis

Amir Tsafarti wordt in 1972 geboren in een Joods gezin. Door omstandigheden brengt hij een groot deel van zijn jeugd door in de pleegzorg. Op een bepaald moment voelt Amir zich zo wanhopig en zonder uitzicht, dat hij een einde aan zijn leven wil maken. Toch besluit hij de wereld om hem heen nog één laatste kans te geven.

Bij het pleeggezin waar hij op dat moment verblijft, wordt tijdens de maaltijd het gebed afgesloten met: ‘in Jezus’ Naam’. Amir is geschokt als hij dit hoort, want is de God van Israël niet genoeg? Zijn pleegouders vertellen hem dat hij aan God moet vragen of Hij wil laten zien Wie Jezus is. Amir doet dat… en krijgt nog antwoord ook. Bekijk het deze onderstaande video:

Behold Israel

Amir krijgt antwoord van God en komt tot geloof in Jezus als de Messias. Na zijn middelbare schooltijd gaat Amir het leger in, om zijn dienstplicht te vervullen. Op 21-jarige leeftijd dient hij als plaatsvervangend gouverneur van Jericho. Na zijn dienstplicht studeert hij Toerisme aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Waarna hij gaat werken als gediplomeerd gids en zo vele christenen door het land Israël leidt.

Tot het voor Amir duidelijk wordt dat er een andere taak voor hem weggelegd is. Er is namelijk veel behoefte om uitleg over Israël en haar rol in Gods plan, vanuit een christelijke visie. Amir richt de organisatie Behold Israel op. Behold Israel is een bron van betrouwbare informatie over Israël vanuit een Bijbelse context.

Profetische tijdklok

Israël wordt vaak beschreven als Gods profetische tijdklok, als Gods barometer, als de kruitvatzekering voor het laatste wereldconflict, als het bewijs dat God de God van de geschiedenis is. En inderdaad, in 1948 begon de profetische klok te tikken, toen Israël als natie werd opgericht. Over de laatste hoofdstukken van de profetie van Ezechiël, 36 tot 39, zegt Amir: ‘Als ik deze oude woorden lees tegen de achtergrond van wat er vandaag in Israël gebeurt, krijg ik koude rillingen. Wat God aan Zijn volk beloofd heeft, vervult Hij. Jij en ik hebben het voorrecht daar getuige van te zijn.’

En over die eindtijd zegt hij: ‘Je hebt geen moderne voorspellende profeet nodig om je te vertellen wat er gaat gebeuren. Je hebt alleen een Bijbel nodig! Het is niet een of andere nieuwe, bijzondere openbaring; het is niet een of andere grote ontdekking die ik heb gedaan. Het is gewoon wat God ons duidelijk heeft verteld in Zijn Woord.’

Amirs bereik is nu wereldwijd, hij is een gewild spreker en komt vaak op conferenties. Ook heeft hij verschillende boeken geschreven, waaronder Operatie Joktan. Zoek je nog een interessant boek voor deze vakantie, dan is dit echt een aanrader!

Wil je meer horen van Amir? Abonneer je dan op zijn YouTubekanaal, waar hij regelmatig nieuwe video’s uploadt.