fbpx

FanTAStisch: Tassen in strijd tegen prostitutie

Kitepride
Deel deze post:
Lees ook:

Het startte allemaal met een haast onmogelijk doel: een eind maken aan mensenhandel en gedwongen prostitutie. In Israël zitten zo’n 14 duizend mannen, vrouwen en minderjarigen gevangen in de wereld van de prostitutie. Uit interviews bleek dat zo’n 76% van hen weg wil, maar zich gevangen voelt door een gebrek aan vaardigheden, geld en onderwijs. Voor de meesten is het vinden van een baan bijna onmogelijk.

Het bedrijf KitePride in Tel Aviv helpt deze mensen te ontsnappen uit hun situatie door hen werk aan te bieden. Ze leren hen unieke tassen te maken van gerecycled materiaal. Elke tas is uniek, gemaakt door iemand die mensenhandel en prostitutie achter zich heeft gelaten.

Het doel van KitePride is om werknemers veilig en zelfverzekerd te laten voelen en hen een eerlijk salaris te geven. Daarnaast willen ze hen helpen om helemaal uit hun oude leven te stappen en een nieuwe start te maken. Ook worden nieuwe werknemers opgenomen in een zorgzame omgeving met mensen die hen waarderen en van hen houden.

Elke tas is uniek, gemaakt door iemand die mensenhandel en prostitutie achter zich heeft gelaten.

Het verhaal van Saida

Saida voelde zich van jongs af aan afgewezen. Toen haar moeder zwanger van haar was, liet haar vader weten dat hij haar zou verlaten als ze geen jongen kreeg. Hij hield zich aan die belofte. Op jonge leeftijd moest Saida werken om haar broers en zussen op te voeden en kreeg ze geen kans om een opleiding te volgen. Als jonge Palestijnse vrouw was ze het product van een gewelddadig gearrangeerd huwelijk met een Israëli die een drugsverslaafde bleek te zijn. Ze raakte gevangen in een wereld waar het bijna onmogelijk was om te ontsnappen. Tot ze bij KitePride terecht kwam.

Door naar KitePride te komen, is haar leven compleet veranderd. Ze leert nu hoe het is om onvoorwaardelijk geliefd te zijn zonder afgewezen te worden. Saida zegt dat KitePride de eerste plaats is waar ze ooit het gevoel heeft gehad dat ze opgenomen, nodig en gewenst was. Ze heeft nu een gezin die haar altijd met liefde, waardigheid en mededogen zal behandelen. KitePride zal haar helpen om uiteindelijk over te stappen naar een nieuw leven van vrijheid, genezing en onafhankelijkheid.

Het verhaal van Saida is maar één voorbeeld van hoe levens met de juiste hulp kunnen veranderen.

Bekijk hier het verhaal van Tabea, de oprichter van KitePride:

Recycling

Naast dat KitePride mensen helpt uit uitzichtloze situaties, worden de tassen ook nog eens van gerecycled materiaal gemaakt! Ze maken namelijk hun tassen van gebruikte watersportproducten, zoals kitezeilen, jachtzeilen en parachutes. Een aantal surfscholen en -winkels leveren hun materialen, zodat KitePride daar prachtige felgekleurde tassen van kan maken. Zo heeft de tas niet alleen een bijzonder verhaal, maar ook een uniek ontwerp!

Wil jij nou ook zo’n tas? Klik dan hier en bestel je tas!

Lees ook: SodaStream laat zich niet tegenhouden door BDS