fbpx

8 t/m 17 augustus 2022

Christelijke Jongerenreis naar Israël

Wil jij deze zomer een reis maken om nooit te vergeten? Ga met ons mee naar Israël voor een unieke belevenis in het Beloofde Land!

Dit is een reis met Isreality..

 • Je bent tussen de 18 en 28 jaar oud
 • Je bent op zoek naar verdieping van je geloof
 • Je wilt mee met een toffe groep christelijke jongeren
 • Je vindt de standaard busje-in-busje-uit-groepsreizen maar suf
 • Je wilt tijdens je vakantie graag iets doen voor mensen die het minder goed hebben dan jij

Herken jij jezelf hier in? ;) Dan is deze reis wat voor jou! Ontdek hieronder wat deze reis van 8-17 augustus jou te bieden heeft. Let op: voor deze reis zijn maximaal 20 plekken beschikbaar en vol = vol!

JERUZALEM, DE STAD VAN GOD..

Jeruzalem is het hart van Israël en ontzettend belangrijk in de Bijbel. Het is de plek waar we profetieën uit zien komen en hoopvol uitzien naar de wederkomst van de Heere Jezus! In Jeruzalem valt genoeg te beleven. Dit is wat jij gaat doen:

 • Je krijgt een exclusieve tour door de Oude Stad van Jeruzalem, waar je bijvoorbeeld de Via Dolorosa, Heilig Grafkerk en Arabische markt ziet.
 • Je bezoekt de Graftuin, waar Jezus mogelijk begraven heeft gelegen en weer is opgestaan uit de dood.
 • Op vrijdagavond beleef je het feestelijke begin van de shabbat bij de Klaagmuur, waarna je een uniek inkijkje krijgt in de Joodse tradities tijdens een shabbatsdiner.
 • Je bezoekt het indrukwekkende Yad Vashem, het herdenkingsmuseum voor de slachtoffers van de Holocaust.
 • Tijdens je vrije tijd kun je de stad verkennen, zoals cultuur snuiven op de Joodse markt, rondstruinen in de kleine straatjes in de Oude Stad of een drankje doen in één van de vele hippe tentjes in het nieuwe centrum van Jeruzalem.

En verder in Israël..

10 dagen zijn te weinig om alle bijzondere plekken in Israël te kunnen zien, maar tijdens deze reis zie je in ieder geval:

 • De Dode Zee: lekker dobberen op het water terwijl je de ultieme toeristenfoto van je laat maken.
 • Ein Gedi: een prachtige hike in het natuurreservaat waar David zich schuilhield toen hij op de vlucht was voor Saul.
 • Het Bijbelse hartland: veel van de Bijbelse geschiedenis speelde zich af in Judea en Samaria, waar je nog steeds een goede indruk kunt krijgen van hoe het land er toen uit zag.
 • Tel Aviv: als afsluiting van deze reis kun je heerlijk relaxen op het strand van Tel Aviv, een zonnig terrasje pakken of het mooie oude centrum van Jaffa bezoeken.

Iets goeds doen in je vakantie..

Wil jij graag iets doen voor mensen die het minder hebben dan jij? Dat kan tijdens deze Isreality Jongerenreis!

Jeruzalem is niet alleen de stad van de Klaagmuur, de kleine straatjes in de Oude Stad, de Graftuin en de rijke geschiedenis en cultuur. Jeruzalem is namelijk ook een arme stad.

Bijna 40% van de inwoners van Jeruzalem leeft onder de armoedegrens. Tijdens deze reis ga jij voor deze mensen wat betekenen! Je gaat namelijk twee dagen klussen in de achterstandswijk Kiryat HaYovel én een dag meedraaien in het team van gaarkeuken Hineni.

Klusjes in Kiryat HaYovel
Kiryat HaYovel is één van de armste wijken van Jeruzalem. Er wonen veel immigrantengezinnen uit India, Rusland en Ethiopië. Ze hebben elke maand moeite om rond te komen. Hun huis opknappen heeft daardoor natuurlijk geen prioriteit. Daar hebben ze jouw hulp bij nodig! Met een likje verf en aangeharkte tuintjes knapt de hele wijk op, wat positiviteit brengt in de wijk. Dit heeft effect op de bewoners, die weer trots op hun wijk kunnen zijn.

Koken bij Hineni
Hineni is één van de gaarkeukens waar de allerarmste inwoners van Jeruzalem terecht kunnen voor een gratis maaltijd. De Nederlands-Israëlische Hineni-directeur Benjamin Philip noemt het ook wel een ‘humanitair restaurant’. Mensen die bij Hineni een gratis maaltijd komen halen hebben vaak helemaal niets: geen vaste verblijfplaats, geen geld en zeker geen eten. Hineni is dus hard nodig, en ook hier ben jij van grote waarde.

Je draait tijdens de reis een dag mee in het keukenteam van Hineni. Een ervaren kok hoef je niet te zijn; met veel liefde, inzet en enthousiasme komen we een heel eind!

'Dat zal zeker wel duur zijn, zo'n 10-daagse reis naar Israël?' Niet bij Isreality. Voor deze reis betaal je maar €999,-!

Inclusief..

Exclusief..

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via de knop hieronder!