fbpx

5 argumenten waarom de genocide-aanklacht tegen Israël absurd is

5 argumenten waarom de genocide-aanklacht tegen Israël absurd is
Deel deze post:
Lees ook:

Bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wordt op dit moment een aanklacht tegen Israël behandeld. Israël wordt beschuldigd van het plegen van genocide op de Palestijnen.

Het gaat in deze aanklacht niet alleen om wat er gebeurt in de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook, maar ook om hoe Israël überhaupt met de Palestijnen omgaat.

Alleen al deze aanklacht, die wereldwijd veel aandacht krijgt, besmeurt de naam van Israël en zal het antizionisme in de wereld verder aanwakkeren.

Hier 5 argumenten waarom deze aanklacht absurd is:

1. De cijfers kloppen niet

De cijfers die Hamas de wereld in stuurt, zijn niet betrouwbaar. We hebben gezien waar Hamas toe in staat is op 7 oktober 2023. Hun doel is geheel duidelijk: Israël vernietigen en alle Joden vermoorden. Hun doel is het hele Joodse volk uitroeien (over genocide gesproken), daar komen ze onbeschaamd voor uit.

Ze proberen Israël ook kapot te maken door valse berichtgeving in de internationale media. Ambulances worden voor militaire doelen gebruikt, Israël schakelt zo’n ambulance uit, en de hele wereld denkt dat Israël goedbedoelende ambulance medewerkers vermoordt tijdens hun werk.

Dat is Hamas’ propagandabeleid, en daarvan zijn nog tientallen andere voorbeelden. Hoe kan je van zo’n terroristische organisatie verwachten dat ze eerlijke cijfers over het aantal burgerslachtoffers naar buiten brengen?

Toch nemen alle media die cijfers over in hun berichtgeving en bijna iedereen gelooft het.

2. Onder de doden zijn veel Hamas terroristen

Stel dat het waar zou zijn, dat er al meer dan 22.000 doden zijn gevallen in de Gazastrook sinds deze nieuwe oorlog. Bijna nooit hoor je dat er iets gezegd wordt over hoeveel Hamasstrijders daaronder vallen.

Israël stuit natuurlijk op veel weerstand van tienduizenden, zo niet honderdduizenden Hamas strijders. Dat zij deze terroristen moeten uitschakelen is duidelijk en dat gebeurt ook op grote schaal.

Israël zegt zelf dat ze inmiddels rond de 10.000 Hamas terroristen hebben uitgeschakeld. Dat plaatst dat getal van 22.000 in het geheel ander licht. Maar dat wordt nooit genoemd in de berichtgeving.

3. Israël wil Gazanen helemaal niet uitroeien

Met de duizenden bombardementen die Israël in Gaza heeft uitgevoerd en met de grondoperatie die plaatsvindt, wil Israël bereiken dat Hamas niet meer raketten op Israël kan afvuren of een inval in Israël kan doen, zoals op 7 oktober.

Er zijn op 7 oktober meer dan 3000 terroristen Israël binnengevallen met de bedoeling zo veel mogelijk burgerslachtoffers te maken.

Volgens de internationale wetgeving heeft Israël zelfs de plicht (!) om de eigen bevolking tegen dergelijke dodelijke bedreigingen te beschermen. Hamas is een genocidale terreurorganisatie en die moet worden verdreven.

Nog steeds worden er raketten op Israël afgevuurd en moeten mensen op allerlei plaatsen in Israël dekking zoeken in de schuilkelders. Dat vindt al 15 jaar lang plaats, vanaf dat Hamas in 2007 de macht overnam in Gaza. Daar moet nu eindelijk een einde aan komen.

4. Burgerdoden zijn vooral de schuld van Hamas

Dat er veel burgerslachtoffers vallen in Gaza, komt omdat Hamas zich verschanst in ziekenhuizen, winkelcentra, moskeeën, scholen en woonhuizen.

Zelfs op plekken of in gebouwen die gemaakt zijn voor kinderen om te spelen heeft Israël installaties om raketten te lanceren gevonden.

Israël moet die installaties uitschakelen, waarbij dan soms ook kinderen worden gedood. Vervolgens krijgt Israël de schuld van het doden van kinderen. Gemener kan bijna niet.

Hamas heeft niet alleen het bloed van duizenden Joden aan zijn handen, maar ook het bloed van nog veel meer Palestijnen.

5. Israël voert op humanitaire manier oorlog

Israël moet een heel gevaarlijke en complexe oorlog voeren, in een stedelijke omgeving, met een tunnelcomplex van ongeveer 500 km onder de grond. De bevolking wordt gewaarschuwd als er ergens aanvallen komen. Welk ander leger in de wereld doet dat als er oorlog gevoerd wordt?

Israël wordt gevraagd zorg te dragen voor de inwoners van Gaza en vaak doen zij dat ook nog. Welk ander leger in de wereld gaat zorgen voor de bevolking van het land waar zij tegen strijden?

Bij andere conflicten in het Midden-Oosten, zoals tegen ISIS de afgelopen decennia, of tegen de Houti’s in Jemen, zijn heel veel meer burgerslachtoffers gevallen, soms zelfs tot een miljoen, maar toen waren er geen aanklachten of demonstraties.

In verhouding zijn er juist bijzonder weinig burgerslachtoffers gevallen, alhoewel ieder onschuldige dode er een te veel is. Maar Israël houdt zich aan internationale wetgeving op het gebied van oorlogvoering. Dat kan je niet bepaald zeggen van Hamas.

Absurde beschuldiging

Dat Israël wordt beschuldigd van het plegen van genocide is de wereld op zijn kop. Het is welverdraaid. Hamas en Iran en de andere genocidale partijen zouden moeten aangeklaagd in Den Haag. Israël wordt juist serieus en ernstig bedreigd met genocide, beter gezegd de Joodse bevolking van Israël.

Dat zij in hun strijd om zelfbehoud – en in het vervullen van de plicht om de eigen bevolking te beschermen tegen meedogenloze moordenaars – zelf beschuldigd worden van het plegen van genocide, is absurd.

Bekijk ook: Festivalganger Roi overleefde de aanslag van Hamas en vertelt zijn verhaal