fbpx

Hoe groter de tegenstand…

blog isreality
Deel deze post:
Lees ook:

hoe duidelijker het wordt: we strijden de goede strijd!

In de afgelopen maanden hebben we bij Isreality gemerkt hoe heftig de discussie en de strijd rondom Israël is. Niet alleen in de wereld, maar zelfs onder christenen zijn de meningen enorm verdeeld. Het nieuws, de (sociale) media: soms lijkt het wel alsof iedereen zich tegen Israël keert.

Hier een verzameling van haatberichten die we op onze Instagram-pagina over ons heen kregen:

Het kan me soms moedeloos maken.

Het laat me soms twijfelen.

Maar het geeft me juist ook nieuwe kracht en vastberadenheid!

Hoe groter de tegenstand tegen Gods volk wordt, hoe meer ik zie dat we de goede strijd mogen strijden. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn: het heet niet voor niets ‘strijd’. Strijden voor Israël betekent dat je tegen de stroom in moet gaan, helemaal in deze tijd.

Strijd de goede strijd

In 1 Timotheüs 6 zegt Paulus:

‘Jaag gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtmoedigheid na. Strijd de goede strijd van het geloof.’

Midden in deze (geestelijke) strijd rondom Israël, geloof ik vast en zeker dat Israël door God uitverkoren is en dat Gods plan met Israël vaststaat. Daar strijden we voor. Hoe erg de satan zich ook verzet, hij maakt geen schijn van kans tegen de almachtige God van Israël!

De vraag is: durf jij mee te strijden met Israël? Durf jij je uit te spreken? Durf jij aan de juiste kant te gaan staan?

Je kunt een hoop narigheid over je heen krijgen. Raak daardoor niet ontmoedigd, maar juist uitgedaagd: je strijdt de goede strijd!

Wees sterk en moedig

God zegt dit tegen Jozua, als hij de opdracht krijgt het Beloofde Land binnen te trekken:

‘Wees sterk en moedig, schrik niet en wees niet ontsteld, want de HEERE, uw God, is met u, overal waar u heen gaat.’ – Jozua 1:9

Bid of God je dezelfde kracht en vastberadenheid wil geven en of Hij met je mee wil gaan, overal waar je gaat.

ps. van 12 t/m 14 april organiseren we weer het Isreality jongerenweekend, waarbij we juist over dit thema ‘Strijden met Israël’ na gaan denken. Ga je mee? Meld je dan nog snel aan via isrealilty.nl/weekend