fbpx

Kijk dit: 10 van de mooiste plekken in Israël!

2
Deel deze post:
Lees ook:

Nu we deze zomer niet naar Israël kunnen, brengen we Israël wel bij jou! Kijk mee naar 10 van de mooiste plekken in Israël. Geniet van prachtige landschappen, geweldige uitzichten en de tofste plekken in Jeruzalem!

1. De Westelijke Muur

Laten we aftrappen met één van de belangrijkste plaatsen in Jeruzalem. De Westelijke Muur (of de Klaagmuur). Voor Joden dé plek om te bidden. Het is een overblijfsel van het complex waarop de tweede Joodse tempel stond. Vandaag geldt het binnen het jodendom als de heiligste plaats.

Lees hier meer over de Westelijke Muur!

2. Eilat

Eilat is een stad in het Zuiden van Israël. Een populaire vakantieplaats voor zowel wintersport als zomergasten! Wist je dat in Eilat de zon gemiddeld 360 dagen per jaar schijnt? Zonnebril mee dus!

3. Mitzpe Ramon

Midden in de Negevwoestijn ligt Mitzpe Ramon. Het stadje ligt op 900 meter hoogte, wat zorgt voor geweldig verre uitzichten. Het klimaat is er superdroog. Logisch, aangezien het in een woestijn ligt. Vlakbij Mitzpe Ramon ligt de Ramon-krater, waar ieder jaar veel toeristen komen.

4. Ein Gedi

Niet te vergeten: de oase Ein Gedi, ten westen van de Dode Zee. Wist je dat hier ook een kibboets is? In het natuurpark vind je ontzettend mooie watervallen en allerlei soorten bloemen. Aanrader!

Ein Gedi wordt ook al in de Bijbel genoemd! David heeft zich in één van de rotsen verstopt voor koning Saul.

5. Tel Aviv

Tel Aviv is na Jeruzalem de grootste stad van Israël! Het is een moderne stad, waar veel Israëlische jongeren zich vestigen. De stad staat bekend om de vele startup-bedrijven en nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast kan je heerlijk zwemmen in de Middellandse Zee.

Wist je dat Tel Aviv één van de beste steden ter wereld is voor streetfood? Lees het hier!

6. Masada

Vlakbij de Dode Zee ligt de burcht van Masada bovenop een rots. Je kan zowel lopend als met een kabelbaan omhoog. Vanaf daar kan je ontzettend ver kijken en heb je een prachtig uitzicht op de woestijn en de Dode Zee!

Check ook deze spectaculaire lichtshow op de muren van de Masada!

7. De Golanhoogten

De Golanvlakte is een heuvelachtig gebied op de grens tussen Israël, Libanon, Syrië en Jordanië. Een soort vierlandenpunt dus! In dit gebied zijn vele ruïnes te vinden van duizenden jaren oud. Maar ook de natuur is er mooi. Zo zijn er vele riviertjes met watervallen en kan je er ’s winters skieën.

8. Haifa

Als je denkt alles van Israël gezien te hebben, we zijn nog niet klaar! In Noord-Israël ligt namelijk de havenstad Haifa. Deze stad ligt aan de Middellandse Zee, vlakbij het Karmelgebergte. De stad is ook deels op de berg Karmel gebouwd.

De berg Karmel kennen we natuurlijk uit de Bijbel. Daar kwam vuur uit de hemel op het altaar dat Elia had gebouwd. Bijzondere plek!

9. Het Meer van Galilea

Ook wel het Meer van Tiberias of het Meer van Genezareth genoemd. Het belangrijkste zoetwaterreservoir van Israël. Via de rivier de Jordaan stroomt het water van het Meer van Galilea richting de Dode Zee.

De Heere Jezus was veel bij dit meer te vinden. Veel Bijbelverhalen spelen zich hier af! Denk aan de storm op het meer en de wonderbare spijziging. Een aantal van de discipelen waren vissers op het Meer van Galilea!

10. Mahane Yehuda Market

Als je weleens in Jeruzalem bent geweest, dan ben je hier ongetwijfeld ook langsgekomen. De Mahane Yehuda Market is ontzettend populair, zowel bij de inwoners van Jeruzalem als bij toeristen.

Meer dan 250 verkopers staan er met verse groenten, fruit, broodjes, vlees, vis en nog veel meer producten! Je kijkt je ogen uit. ’s Avonds, als de markt opgeruimd is, veranderen de kramen in zitplaatsen. Veel jongeren komen daar ’s avonds om met elkaar te chillen. Supertof!