fbpx

‘Never again’ is nu

Never again is nu
Deel deze post:
Lees ook:

Komende zaterdag 27 januari is het de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust. Wereldwijd worden op deze dag herdenkingen georganiseerd. Dit jaar voelt het wel heel erg dubbel…

‘Never again’ is nu

Never again – nooit weer. De uitspraak die wereldwijd klinkt als het over de Sjoa, de Holocaust gaat. Nooit meer Joden vermoorden alleen omdat ze Jood zijn.

Maar… Is dat niet precies wat er afgelopen 7 oktober gebeurde?

Nooit weer is nu. We leven midden in de tijd dat haat en leugens over Israël en het Joodse volk weer de kop opsteken. De tijd waarin Joden wereldwijd zich niet meer veilig voelen. De tijd dat landen rondom Israël samen optrekken om het Joodse land van de kaart te vegen.

Wat doe jij?

De Holocaust herdenken is goed, begrijp me niet verkeerd. Maar het is nog belangrijker om juist nu in actie te komen voor Israël, Gods oogappel.

Opperrabbijn Jacobs zegt altijd: ‘In de Tweede Wereldoorlog was 5% fout en 5% goed. De overgrote meerderheid, de 90%, keek toe en liet het gebeuren. De 5% antisemieten kunnen we niet op andere gedachten brengen. De 5% die achter Israël staan, hoeven we niet te benaderen. Maar die 90 procent?’

De boodschap is duidelijk: wat doe jij?

  1. Zorg dat je bij die 5% hoort die opkomt voor Israël
  2. Probeer vervolgens die 90% te overtuigen (door te getuigen) om ook op te komen voor Israël!

Hoe dan? Verdiep je in de waarheid. Deel de waarheid in jouw (online) omgeving. Ga het gesprek niet uit de weg. Laat jouw liefde voor (de God van) Israël zien.

Je hoeft het niet alleen te doen! Vraag dagelijks om Gods leiding en vertrouw op Hem

Holocaustherdenking 2024

Op vrijdag 26 januari 2024 organiseren we de jaarlijkse Holocaustherdenking in Nijkerk. Ben jij erbij?

Meer info/aanmelden