fbpx

Video: Deze twee beste vriendinnen redden samen levens!

WhatsApp Image 2020-08-11 at 16.05.07
Deel deze post:
Lees ook:

Yasmeen en Natalie zijn beste vriendinnen. Ze werken samen bij de ambulancedienst Magen David Adom (MDA) in Israël. Samen redden ze levens van mensen in nood. Lees en bekijk hier hun bijzondere verhaal!

Bijzondere vriendschap

Yasmeen Mazzawi en Natalie Bennet hebben elkaar leren kennen tijdens hun Sherut Leumi. Dit is een alternatieve dienstplicht voor wie niet in het Israëlische leger kan of wil dienen. Dit geldt bijvoorbeeld voor orthodoxe vrouwen.

Deze meiden kozen allebei voor een opleiding bij MDA, waar ze elkaar ontmoetten.

Yasmeen is Israëlisch Arabisch met een christelijke achtergrond. Zij heeft zich vrijwillig gemeld voor de nationale dienstplicht. Natalie is Joods-Israëlisch en komt uit een religieus gezin.

Deze meiden kozen allebei voor een opleiding bij MDA, waar ze elkaar ontmoetten. Tijdens deze opleiding werden ze beste vriendinnen. In onderstaande video vertellen ze hun inspirerende verhaal.

Bekijk de video!

Verbonden, ondanks verschil

Twee verschillende achtergronden en toch verbonden zijn. Dat typeert de vriendschap van Yasmeen en Natalie. Door het samenwerken op de ambulance hebben ze een diepe band opgebouwd.

Tijdens hun werk maakt het niet uit wat hun achtergrond is. Ze hebben samen één doel: mensenlevens redden. Alle verschillen vallen dan weg, dat doet er niet meer toe. Door het werk bij MDA werd er een afstand overbrugd tussen de twee meiden en konden ze een prachtige vriendschap opbouwen.

“Natalie is een geweldig mens. Het maakt niet uit waar we vandaan komen. We zetten politiek en andere verschillen opzij. Wij zijn gewoon mensen en beste vrienden. Niets zal onze vriendschap kunnen breken!”, vertelt Yasmeen.

Tijdens hun werk maakt het niet uit wat hun achtergrond is. Ze hebben samen één doel: mensenlevens redden.

Natalie voegt eraan toe dat ze ondanks verschillen ook overeenkomsten hebben, zoals dat ze allebei graag zingen.

“Iedereen die bij MDA werkt voelt zich verbonden met elkaar. We hebben hier dezelfde waarden, namelijk die van liefde, geven en ons enige doel: mensen redden!”

Lees ook het verhaal van Hadeel (21), een christelijke Israëli in het Israëlische leger!

Foto: Screenshot YouTube